Binaire Opties Portal

Airbus haalt recordbestelling binnen

Airbus haalt recordbestelling binnen

Avianca plaatst grootste Latijns-Amerikaanse order ooit

Bij Airbus klinken vandaag de champagneglazen. De vliegtuigfabrikant heeft namelijk een recordbestelling binnengehaald. Avianca heeft een order geplaatst van 100 toestellen. Nog nooit eerder plaatste een Latijns-Amerikaans bedrijf zo’n grote bestelling.

Stiller en zuiniger

Avianca vloog al met toestellen van Airbus, maar breidt de vloot nu verder uit. De 100 nieuwe vliegtuigen die besteld zijn, zijn van het type A319neo, A320neo en A321neo. Met de deal zou een bedrag van zo’n 11 miljard dollar (omgerekend 9,82 miljard euro) gemoeid zijn. Deze nieuwe toestellen kenmerken zich door een nieuw type motor, dat stiller en zuiniger is dan de motoren op de huidige A319, A320 en A321.

Historische order

CEO Fabio Villegas Ramirez van Avianca spreekt van een ‘historische order’. “Dankzij de zuinigheid, de technische betrouwbaarheid en het unieke passagierscomfort, kunnen we het de modernisering van de vloot van Avianca voortzetten, terwijl we de verbindingen in de regio verbeteren en de ontwikkelingen stimuleren,” aldus Villegas Ramirez.

Hoge efficiëntie

“Avianca profiteert al ruim 15 jaar van de uitmuntende operationele kosten en prijswinnende betrouwbaarheid van de A320-toestellen,” voegt COO John Leahy van Airbus eraan toe. Volgens Leahy zal Avianca veel voordeel halen uit de hoge efficiëntie van de A320neo toestellen tegen lage operationele kosten. De A319, A320 em A321 neo-toestellen zijn geschikt voor korte tot middellange afstanden, en bieden plaats aan 140 tot 260 passagiers, afhankelijk van het exacte type toestel.

345 toestellen

Avianca is de oudste luchtvaartmaatschappij van het Amerikaanse continent. De luchtvaartdienst werd opgericht in 1919 in Colombia. Het is 1 van de 6 klanten in Latijns-Amerika die A320neo-toestellen in bestelling hebben staan bij Airbus. In totaal staan er 345 van deze vliegtuigen in bestelling voor Zuid-Amerika. Andere klanten zijn VivaAerobus, Azul, Volaris, Interjet en LATAM Airlines Group. Onlangs was de vliegtuigbouwer nog in het nieuws, omdat er verdenkingen waren van spionage bij Airbus door Duitse en Amerikaanse inlichtingendiensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>