Binaire Opties Portal

Audi wil BMW verslaan

Audi wil BMW verslaan

Duitse Fabrikant wil koppositie in luxesegment

Audi, dat ruim een week geleden het nieuws haalde met de mededeling dat het de verkopen in Rusland stil heeft gelegd, heeft flinke plannen voor de komende 5 jaar. Branchegenoot, landgenoot en grote concurrent BMW moet van de troon worden gestoten als leider in het luxesegment. Hiervoor wil Audi flink gaan investeren.

Audi heeft voor de komende 5 jaar op de begroting een investering van 24 miljard euro gereserveerd. Dit geld zal worden besteed aan nieuwe modellen, technologie en het uitbreiden van de productiecapaciteit. Eerder sprak de Duitse fabrikant nog van een investering van 22 miljard, maar daar is 2 miljard bijgeteld.

Audi wil meer gaan investeren in de innovatie als het gaat om elektrisch rijden. Ook andere brandstofbesparende methodes, zoals het gebruik van lichtgewicht materialen, staan op de agenda. Daarnaast wordt er gekeken naar de toepassing van consumentenelektronica. Dit zijn gebieden waar BMW, de maatstaf in de branch van luxeauto’s, al geruime tijd in investeert.

Het grootste deel van het investeringsbudget gaat echter naar nieuwe modellen. Het merk met de 4 ringen wil niet alleen de bestaande vloot vernieuwen, maar ook uitbreiden. Het huidige modellengamma van 50 stuks moet worden uitgebreid naar 60 stuks in 2020.

Als deze investeringen en nieuwe ontwikkelingen moeten er uiteindelijk toe leiden, dat BMW de koppositie in het luxesegment zal moeten afstaan aan Audi. De Volkswagen-dochter heeft het afgelopen jaar de voorsprong van het Beierse merk al iets kleiner weten te maken. Zo was het aantal verkochte auto’s van BMW in de eerste 6 maanden van dit jaar 42.600 meer dan van Audi. Een jaar geleden wist BMW in die periode nog 54.600 stuks meer af te zetten.

Audi verwacht het komende jaar een nieuw intern verkooprecord te vestigen. Het merk hoopt 1,7 miljoen auto’s aan de man te brengen. Ter vergelijking: 2013 was een recordjaar voor BMW met 1,96 miljoen auto’s. De eerste helft van dit jaar wist het Beierse merk meer dan 1 miljoen auto’s te verkopen. Meer over BMW? Lees ons artikel over binaire opties BMW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>