Binaire Opties Portal

Autobranche verder in de lift

Autobranche verder in de lift

Omzetstijgingen in de automobielsector

De autobranche heeft opnieuw een omzetstijging genoteerd. Ten opzichte van een jaar geleden is afgelopen kwartaal de omzet met 5,8 procent omhoog gegaan.

Tweede stijging

Net als vorig kwartaal, was ook het afgelopen kwartaal een stijgende trend waarneembaar. Een ommekeer ten opzichte van het jaar ervoor, toen alle kwartalen een daling lieten zien ten opzichte van dezelfde periodes een jaar eerder. Volgens een analyse van ABN Amro kan de stijging gezien worden als het gevolg van het vertrouwen in de sector. Dat is eindelijk hersteld, nadat vorig kwartaal in de autobranche nog een negatief sentiment heerste. Overigens was de automobielsector vorig kwartaal de enige branche waarin ondernemers negatief van vertrouwen waren. Ondanks dat groeide de branche alsnog met 1,7 procent.

Sinds 4 jaar

De laatste keer dat er sprake was van een stijging die 2 kwartalen aanhield, was in 2011. Nog beter is echter, dat het de autobranche nu op eigen kracht is gelukt, in plaats van dat er fiscale redenen aan ten grondslag liggen.

Tweedehands

Vooral de occasionverkopen vertoonden een sterk stijgende lijn. Er werden 5,5 procent meer gebruikte auto’s verkocht. Toch zijn het vooral de nieuwe auto’s die volgens ABN Amro zullen zorgen voor de verwachte omzetstijging van 5 procent over heel 2015. Afgelopen kwartaal werden 1,3 procent meer nieuwe auto’s verkocht.

Lange weg

Die 5 procent stijging klinkt mooi (en dat is hij ook), maar daarmee is de autobranche er nog bij lange na niet. Als wordt gekeken naar het piekjaar 2008, net voordat de economische crisis insloeg, moet er nog 17 procent bij voordat de sector dat niveau weer heeft bereikt. Pas dan durven analisten te zeggen dat de problemen voorbij zijn.

Meer financieel autonieuws

Geïnteresseerd in financieel nieuws op het gebied van auto’s? Lees ook:

Handelen in binaire opties in de autobranche?

Ga direct aan de slag met binaire opties op automerken en andere bedrijven in de autobranche. Maak een account aan bij anyoption en begin vandaag nog met je eerste beleggingen. Lees meer over anyoption.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>