Binaire Opties Portal

Citigroup ontloopt vervolging in eigen land

Citigroup ontloopt vervolging in eigen land

Bank al beboet door de EU in omvangrijke Liborzaak

Het lijkt erop dat Citigroup vervolging zal gaan ontlopen in eigen land. De bank zal in de VS niet worden vervolgd voor het manipuleren van de Liborrente. In de omvangrijke zaak werden verschillende banken al beboet. Ook Citigroup moest al eens in de buidel tasten. Dat was naar aanleiding van het oordeel van de Europese rechter.

Deutsche Bank

Volgens een officieel document dat Citigroup vandaag heeft overhandigd aan de SEC, de Amerikaanse beurswaakhond, zal er geen vervolging worden ingesteld. Dit is naar verluidt het oordeel van justitie in de VS. Deze uitspraak volgt op een lang lopend onderzoek, waarbij een groot aantal banken betrokken is. Onder andere Deutsche Bank kreeg een hoge boete en werd gesommeerd verschillende hooggeplaatste medewerkers te ontslaan. Ook de Nederlandse Rabobank is in de Liborzaak onderzocht. Eerder meldden we al dat er miljardenboetes voor banken op komst waren.

Ruim 5 miljard

Citigroup zou in deze zaak mogelijk een miljardenboete moeten betalen, net als concurrent Deutsche Bank. Amerikaanse media melden dat de bank schuld heeft bekend en nu hoopt te kunnen schikken. Samen met 4 andere grote banken hoopt Citigroup met een schikkingsbedrag van ruim 5 miljard dollar de zaak af te kunnen doen. Deze schikking wordt getroffen samen met onder andere JPMorgan Chase en Royal Bank of Scotland. De 3 banken zouden ieder ruim 1 miljard dollar betalen om verdere vervolging te voorkomen.

Over de Liborzaak

In de Liborzaak wordt een groot aantal banken beschuldigd van het manipuleren van de Liborrente. Het zogenaamde Libortarief wordt door banken onderling gebruikt voor transacties. Met de manipulatie zou een flinke som geld gemoeid zijn. Naast het onderzoek naar de verschillende banken, lopen er strafrechtelijke onderzoeken naar individuen die zouden hebben geknoeid met de tarieven. Verschillende banken hebben al geanticipeerd op de hoge boetebedragen. Lees meer over de zaak in ons artikel over binaire opties banken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>