Binaire opties Nederland

Les 2: Het handelsplatform en het handelen

In deze tweede les beleggen voor beginners krijg je een uitgebreide uitleg van het handelsplatform en het handelen. Als voorbeeld hebben we gekozen voor het handelsplatform van Optie24, omdat het een duidelijk platform is dat alle functionaliteiten bevat die je kunt verwachten als je gaat handelen in binaire opties.

Het handelsplatform zelf

cursus beleggen voor beginners platform

Om te beginnen zie je het handelsplatform, zoals hierboven. Helemaal links bovenin zie je het saldo van je beleggersaccount, in ons geval € 50.000,00. Verder zie je drie grafieken: eentje van de Dow Jones, eentje van de EUR/USD valutakoers en tot slot eentje van de goudkoers. De laatste koers is op dit moment leeg. De grootste grafiek is waar het allemaal om draait. Daarop ga je beleggen. Dat doe je met de keuzemenu’s links van de grootste grafiek.

Soort optie kiezen

cursus beleggen voor beginners optie selecteren

Bij sommige brokers kies je eerst de asset, bij anderen eerst het soort optie. Hier begin je met het kiezen van het soort optie. In dit voorbeeld gaat het om de high/low binaire opties (meer over de verschillende binaire opties in les 1). Wij gaan voor korte termijn, dus minder dan 16 minuten.

Onderliggende waarde kiezen

cursus beleggen voor beginners asset kiezen

Vervolgens kies je de onderliggende waarde. Dat kan een beurs, aandeel, commodity of valuta zijn. Wij kiezen voor een beurs, en wel de Dow Jones.

Looptijd kiezen

cursus beleggen voor beginners looptijd

Als je het type binaire optie en de onderliggende waarde hebt geselecteerd, is het tijd om de looptijd te bepalen. In ons geval zijn we voor de looptijd van 2 minuten gegaan.

Hoger of lager? Welk bedrag?

cursus beleggen voor beginners hogerlager bedrag

Tot slot maak je nog twee keuzes, namelijk: hoger of lager en de inleg. Als je die allebei hebt gekozen, klik je op ‘plaats order’ en begint de optie te lopen. Bij sommige brokers kun je overigens nog verliesbeschermingkiezen. Simpel gezegd lever je een deel van je rendement in, om zo een deel van je inleg bij verlies veilig te stellen. Onderin beeld kun je de optie volgen, zoals je op onderstaande afbeelding kunt zien.

cursus beleggen voor beginners lopend

De uitkomst

cursus beleggen voor beginners gewonnen

Uiteindelijk win je of verlies je. In ons geval is er spreke van winst, en wel 65 euro (65% rendement). Dit zie je, doordat automatisch het rendement bij je saldo wordt opgeteld.

Zelf proberen?

Kun je niet wachten om zelf te gaan beleggen? Sluit je account af bij Banc de Binary. Deze binaire opties broker is verreweg de populairste aanbieder van binaire opties. Lees hier meer over onze Banc de Binary ervaringen of maak direct een account aan.

Direct aanmelden bij Banc de Binary >>

Andere lessen beleggen voor beginners

Optie24 Oefenaccount

Zelf beleggen kun je ook vrijblijvend proberen met een oefenaccount van Optie24. Je handelt met virtueel geld, dus je hoeft je geen zorgen te maken over verlies. Beter kan niet!

Maak nu een oefenaccount aan bij Optie24 >>