Binaire Opties Portal

Dieselfraude Volkswagen

Dieselfraude Volkswagen

Dieselfraude rechtzetten gaat meer kosten dan gedacht

Wie de dieselfraude bij Volkswagen volgt, weet inmiddels dat het bedrijf uit Wolfsburg diep door het stof zal moeten gaan om het dieselschandaal recht te zetten. Of Volkswagen failliet zal gaan door de kosten, moet nog blijken. Wel staat vast dat er een behoorlijke financiële kluif aan zit te komen. Vandaag blijkt dat die kluif nog groter is dan verwacht. Lees hieronder het laatste nieuws over de dieselfraude bij Volkswagen.

Grotere reparaties

De dieselfraude bij Volkswagen betreft, zoals wij sinds het begin van het Volkswagen-schandaal hebben gemeld, de frauduleuze software die is geïnstalleerd op verschillende dieselmotoren. Eerst ging het om reeds verkochte diesels. Later bleek echter, dat ook de nieuwe diesels mogelijk ‘besmet’ zijn. De oplossing zou een grote terugroepactie zijn, waarbij de frauduleuze software vervangen wordt. Vandaag werd bekend, dat er ook hardware (lees: motoronderdelen) vervangen moet worden om de dieselfraude bij Volkswagen recht te zetten. Naast de kosten voor de onderdelen, is per auto zo’n 5 tot 10 uur nodig om de boel te repareren. Doe die kosten en manuren maal 11 miljoen (het aantal gemanipuleerde auto’s), en je hebt een idee van de problemen die Volkswagen zich op de hals heeft gehaald.

Claimkosten

Alsof de Dieselfraude bij Volkswagen niet al genoeg ellende veroorzaakt heeft, komt er nog een mogelijke schadepost bij: juridische kosten. Klanten hebben namelijk betaald voor een auto die bepaalde prestaties levert. Als deze auto’s vervolgens na de reparatie minder goed presteren (wat heel goed mogelijk is), zou er met name in Amerika een nieuw probleem kunnen ontstaan. Dankzij de Amerikaanse claimcultuur is het niet ondenkbaar dat gedupeerde klanten via de rechter hun gelijk gaan halen, met alle kosten aan advocaten en smartengelden van dien. Zo lijkt er geen einde te komen aan de omvang van dieselgate.

Aandelen in de lift

Hoewel de dieselfraude als een donkere wolk boven Volkswagen hangt, doet het merk uit Wolfsburg het niet slecht op de beurs. Beleggers geloven in het merk en kopen aandelen Volkswagen. De prijs is van onder de 100 euro vorige week naar rond de 128 euro vandaag gestegen, met ruim 10 procent winst ten tijde van schrijven van dit artikel. Je handelt binaire opties Volkswagen via abcOptions.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>