Binaire Opties Portal

Dieselschandaal gaat door

Dieselschandaal gaat door

Binaire opties Volkswagen handelen? Lees alles over het dieselschandaal

Wie dacht dat het dieselschandaal (ook wel ‘Dieselgate’) eind vorige week wel afgerond was, komt vandaag bedrogen uit. Het blijkt dat de berichten van vorige week nog maar het topje van de ijsberg waren. In dit artikel brengen we je op de hoogte van de ontwikkelingen in het dieselschandaal.

VW spreekt

Gisteren sprak Volkswagen inzake het schandaal. Het liet weten, bij monde van CEO Herbert Diess, dat er 5 miljoen auto’s bij betrokken zijn en dat er wordt gewerkt aan een oplossing. In eerdere berichtgeving ging het om 11 miljoen auto’s. Echter wordt in dit bericht alleen het eigen merk gerekend, dus zonder Audi, Seat en Skoda. Verschillende viercilinderdiesels en wellicht zelfs de in Nederland populaire driecilinderdiesel zouden de gemanipuleerde software hebben gekregen. De fabrikant krijgt tot 7 oktober om met een plan te komen om de boel recht te zetten, anders gaat de Duitse overheid vergunningen intrekken. Als dat gebeurt, kan het dieselschandaal nog veel grotere gevolgen krijgen.

Meer Audi’s gemanipuleerd

We spreken liever van het dieselschandaal dan het Volkswagen-schandaal, omdat nu blijkt dat ook Audi veel meer gemanipuleerde modellen blijkt te hebben verkocht. Leek het voorheen nog te gaan om een aantal A3-types, nu zegt Audi dat het om 2,1 miljoen modellen uit verschillende series gaat. De A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 en Q5 zouden allemaal in dieselvarianten met aangepaste software geleverd zijn. Inmiddels rollen er opnieuw koppen binnen het VAG-concern (waar Volkswagen, Audi, Porsche, Seat en Skoda onder andere onderdeel van zijn). Verschillende topmannen van VW, Audi en zelfs Porsche zouden geschorst zijn.

Bosch maakte software dieselschandaal

Ondertussen is de maker van de verantwoordelijke software geïdentificeerd. Echter wast deze softwarefabrikant de handen in onschuld. Al in 2007 zou Bosch Volkswagen gewaarschuwd hebben dat de software niet op particuliere auto’s gebruikt mag worden. Een Duitse krant zou over een communiqué van de softwaremaker beschikken waar dit uit blijkt. De speciale modules zouden dan ook uitsluitend voor intern gebruik zijn. De vraag is echter, waar je dit soort software voor nodig hebt. Het lijkt er eerder op, dat Bosch heeft meegewerkt aan het dieselschandaal, op voorwaarde dat het zichzelf mocht vrijpleiten.

Dieselschandaal: effect op binaire opties Volkswagen

Aandelen Volkswagen hebben wederom te lijden onder het dieselschandaal en staan vandaag zelfs onder de 100 euro, het laagste punt in bijna 5 jaar. Wie binaire opties Volkswagen in de portefeuille heeft, doet er dus goed aan om rekening te houden met deze dalende koers. Vorige week leek het nog even richting een einde te gaan, maar deze week blijkt dat het dieselschandaal nog lang niet voorbij is. Je vindt binaire opties Volkswagen bij abcOptions.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>