Binaire Opties Portal

‘Geen nieuwe Dotcom Bubble’

‘Geen nieuwe Dotcom Bubble’

Geen vrees voor nieuwe crash Nasdaq

Afgelopen week kwam in verschillende internationale media het bericht dat een nieuwe ‘’ in ontwikkeling was. Internetmiljardair en investeerder Mark Cuban (foto), zelf een van de weinigen die met geld uit de Nasdaq crash in 2000 stapte, zei dat zich langzaam een situatie aan het voordoen was die leek op de dotcom bubble van toen. Sterker nog: deze situatie was nog veel erger. Onzin, zo meent Lukas Daalder, beleggingsstrateeg bij Robeco.

Nog ergere bubble

Cuban werd succesvol door voor 5,7 miljard dollar de internetradio Broadcast.com aan Yahoo! te verkopen. Hij wist zijn vermogen te diversifiëren en zo met behoud van zijn vermogen uit de dotcomcrash te stappen. Nu de Nasdaq opnieuw door de barrière van 5000 punten is gebroken, voelde hij de noodzaak zijn licht op de situatie te schijnen. En Cuban is pessimistisch.

Angels

Dezelfde run als in 2000, ziet hij nu. Internetbedrijven en (tegenwoordig) app-ontwikkelaars die nog geen cent winst maken, halen monsterbedragen op van investeerders, veelal ‘Angels’ genoemd. Alleen het grote verschil is: dit zijn geen beursgenoteerde bedrijven, met als resultaat dat er 0 liquiditeit voor de investeerder is. Gaat het bedrijf ten onder, dan kun je niet zomaar aandelen van de hand doen. Je moet een koper vinden voor jouw deel van het bedrijf. En dat betekent dat je gemakkelijk alles kwijt bent.

Onzin

Daalder durft het aan om de internetmiljardair tegen te spreken. Zijn argumenten: de banenmarkt gaat goed (het banenrapport uit de VS was zelfs boven verwachting) en Amerikaanse bedrijven maken gezonde winst. Daarnaast is de samenstelling van de Nasdaq meer divers, en bestaat hij niet alleen uit opkomende dotcommetjes en app-makers. Op de aandelenmarkt ziet Daalder ook geen overdreven rush op aandelen van dit soort bedrijven.

Half verhaal

Daalder haalt echter niet de vrees van Cuban onderuit op het gebied van de ‘Angels’. Hoe zal het hen vergaan als deze markt zou imploderen en wat is daarvan het effect op de Nasdaq?

Zelf beleggen in de Nasdaq?

Beleggen in de Nasdaq kan met binaire opties. Je voorspelt het verloop van de beurskoers en verdient tot wel 90 procent rendement op je investering als je voorspelling uitkomt! Dit kun je bijvoorbeeld doen bij Optie24, een echte Nederlandse broker. Instappen kan al vanaf 50 euro en je krijgt direct 100 procent bonus! Lees hier meer over Optie24.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>