Binaire Opties Portal

Griekenland krijgt geld, euro keldert diep

Griekenland krijgt geld, euro keldert diep

Spartelende Grieken krijgen steun ten koste van waarde euro

Na opnieuw het uiterste te hebben gevraagd van de EU, krijgt Griekenland toch weer geld. Hiermee is klaarblijkelijk voldaan aan de eisen die de geldschieters aan het noodlijdende Zuid-Europese land hadden gesteld. Voor de euro was dit geen goed nieuws: de munt zakte flink weg.

Ruim de helft

Steunfonds ESM, dat bedoeld is om dergelijke noodlijdende landen in Europa weer op weg te helpen, stemde vandaag in met het uitbetalen van de volgende 2 miljard euro. Hiermee zijn de eerste 15 miljard van in totaal 86 miljard vrijgemaakte euro’s overgemaakt naar het Mediterrane land. Daarmee is ruim de helft uitbetaald van de 26 miljard euro die in eerste instantie is vrijgegeven.

Niet zomaar

De 2 miljard euro werd niet zonder slag uitbetaald. Griekenland leek de grenzen van de EU opnieuw op te zoeken. Nadat in de zomer werd besloten om nog eens 86 miljard euro naar Griekenland te sluizen, werden aan deze riante lening eisen gesteld. Bij de bespreking van het uitbetalen van de volgende 2 miljard euro bleek het land zich maar matig aan deze eisen te hebben gehouden. Het gevolg was, dat de geldschieters het geld nog even achterhielden.

Dieptepunt

Vanochtend bereikte de euro een dieptepunt. In 7 maanden had de munt niet zo laag gestaan ten opzichte van de dollar. Het steunbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) wordt als grote boosdoener genoemd voor deze daling. Mario Draghi, de president van de ECB, heeft beloofd alles op alles te zetten om de inflatie te stimuleren. De eurolanden kunnen echter ook baat hebben bij de weinig waardevolle munt: exporteren wordt, door de lage stand, een goedkopere exercitie voor het importerende land.

Euro’s beleggen?

Het beleggen van binaire opties op euro’s ten opzichte van verschillende valuta’s kan tegenwoordig heel eenvoudig met EuroTrader. Deze nieuwe software maakt het mogelijk om automatisch te beleggen, met hoge winsten tot gevolg. Lees meer over deze revolutionaire handelssoftware.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating