Binaire Opties Portal

Groei Alibaba zwakt af

Groei Alibaba zwakt af

Omzetgroei afgelopen kwartaal lager

De forse groei van internetgigant Alibaba lijkt zich steeds meer te stabiliseren. Vandaag werd bekend dat in het afgelopen kwartaal de groei minder sterk was dan in de 3 maanden ervoor.

Nog steeds groei

Alibaba mag dan een minder sterke groei hebben doorgemaakt, echt reden tot klagen is er niet voor de Chinese online marktplaats. De omzet in het afgelopen kwartaal bedroeg net geen 3,3 miljard dollar, ofwel 3 miljard euro. Ten opzichte van het jaar ervoor, betekent dat nog steeds een toename in de verkopen van 28 procent. Ten opzichte van het kwartaal ervoor is het echter een minder grote prestatie, want toen groeide de omzet nog met 45 procent.

Verschillende redenen

Als gekeken wordt naar de achterliggende redenen van de afzwakkende groei, is deze eenvoudig te verklaren. In de grote steden van China begint het punt van verzadiging in zicht te komen, wat betekent dat er niet veel meer gebruikers bij zullen komen. Daarnaast is Alibaba zich aan het toespitsen op de mobiele gebruiker. De inkomsten uit advertensties op deze platformen, zoals smartphones en tablets, is simpelweg lager dan bij de desktop computers.

Goed nieuws

Er is echter ook positief nieuws te melden: de cloud-diensten van Alibaba vinden gretig aftrek bij de Chinese consument. De omzet uit deze diensten was zelfs 2 keer zo hoog als het jaar ervoor. Daarnaast heeft de afsplitsing van Alibaba Pictures het concern bepaald geen windeieren gelegd. De winst steeg uiteindelijk ten opzichte van het vorige jaar met 148 procent tot 5 miljard dollar.

Aandeel flink gedaald

Nadat met de beursgang van Alibaba alle records werden gebroken, begint ook de bubbel van dit aandeel steeds meer te barsten. Noteerde de koers in november nog 120 dollar per aandeel, nu is daar nog 77 dollar van over. Met andere woorden: het bedrijf verloor in de afgelopen maanden ongeveer 100 miljard dollar aan beurswaarde.

Binaire opties Alibaba

Wat zal de koers de komende tijd gaan doen? Ook bij een neergaand aandeel kun je flinke winst maken als jij de juiste koerstrend kunt bepalen. Bij een neergaande trend kies je namelijk putopties, terwijl je bij een opgaande trend van binaire opties Alibaba voor callopties kiest. Je handelt deze opties onder andere bij anyoption. Lees hier meer over anyoption.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>