Binaire Opties Portal

Imtech betaalt leveranciers niet

Imtech betaalt leveranciers niet

Betalingen tijdelijk bevroren door Imtech

Imtech verkeert al een tijdje in zwaar weer. Vandaag werd dat nog eens bevestigd, toen het nieuws naar buiten kwam, dat Imtech de betalingen aan leveranciers en aannemers heeft bevroren.

Tijdelijk

De maatregel, die volgens de technische dienstverlener van tijdelijke aard is, is sinds vanochtend van kracht. Via een interne mail werden orders van hogerhand gegeven om geen betalingen meer te doen aan leveranciers en aannemers. Ook mogen medewerkers geen bestellingen van meer dan 10.000 euro plaatsen, en mogen er geen orders meer worden aangenomen van klanten die een waarde van 20.000 euro of meer vertegenwoordigen. Daarnaast wordt medewerkers opgedragen om ‘andere verplichtingen’ uit de weg te gaan. Directeur Martin van Wijk schrijft in de mail een afweging te hebben gemaakt. Daaruit is gekomen dat de juridische nadelen van bepaalde transacties op dit moment groter zijn dan de economische voordelen die ze kunnen bieden. Hoe lang het duurt voordat deze tijdelijke maatregel weer wordt opgeschort, is nog niet duidelijk.

75 miljoen

In de tweede helft van vorige week werd duidelijk dat de Imtech nachtmerrie realiteit was geworden. De dienstverlener bracht toen naar buiten dat het niet was gelukt om een extra lening van 75 miljoen euro (bovenop de eerdere financieringen met een totale waarde van 700 miljoen euro) los te krijgen bij banken en andere geldschieters. Even later kwam het nieuws naar buiten dat de Duitse dochter van Imtech faillissement had aangevraagd. De koers van de dienstverlener implodeerde. Van de waarde van 5,40 euro in maart, was op het laagste punt van afgelopen donderdag nog slechts 0,97 euro over. Niet geheel onterecht vrezen analisten dat Imtech de klap niet meer te boven komt. Het bedrijf zelf zegt dat alle opties vooralsnog open blijven.

Aandeel verder de diepte in

Beleggers keren ook vandaag Imtech massaal de rug toe. Leek de 97 cent van donderdag een dieptepunt, vandaag liet het aandeel zien dat de rek naar beneden er nog lang niet uit was. Op het laagste punt tikte de koers 37 cent aan, om daarna iets te herstellen en op moment van schrijven naar 43 eurocent te gaan. Of dit het einde van de duikvlucht is, valt nog te betwijfelen. Lees voordat je besluit om call- of putopties in te zetten onze cursus Beleggen voor Beginners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>