Binaire Opties Portal

Koperprijs op dieptepunt

Koperprijs op dieptepunt

Prijs naar laagste niveau in 5 jaar

Terwijl de wereld de olieprijs op de voet volgt, is er nog een grondstof die een diepterecord heeft weten te behalen: koper. In 5 jaar zag de wereld niet zo’n lage prijs voor dit metaal.

De grootste drijvende kracht achter de dalende koperprijs, is de zorg over de vraag naar koper in de Volksrepubliek China. Dit land is goed voor ongeveer 45 procent van alle vraag, en daarmee de belangrijkste afzetmarkt voor koperproducenten. Deze zorgen hebben druk gezet op de prijs van koper en geresulteerd in een nieuw negatief record. Voor het eerst sinds 5 jaar is de prijs vandaag onder de 6.000 dollar (omgerekend 5.075 euro) per ton gekomen. Een ton koper werd 5.966 dollar waard. Deze prijs staat in schril contrast tot het bedrag dat in 2011 nog voor een ton koper moest worden neergelegd. Het recordbedrag dat in dat jaar genoteerd werd, bedroeg ongeveer 10.000 dollar per ton. De relatief hoge prijs van koper maakt deze metaalsoort erg populair bij het boevengilde.

Koper wordt voornamelijk toegepast in de bouw en de industrie. Door de afzwakkende economische groei in China loopt de vraag naar koper echter zeer waarschijnlijk terug. De Chinese economie zal naar verwachting 7 procent groeien in 2015, de zwakste groei sinds 1990. Het afgelopen jaar bedroeg het groeicijfer 7,4 procent. Aan de andere kant wordt er te veel van het metaal geproduceerd.

Analisten verwachten in de komende tijd geen stijging van de koperprijs boven de 6.000 dollar te zien. Eerder wordt gerekend op een verdere daling richting 5.800 dollar. De prijs van koper is sinds de start van dit jaar bijna 5 procent omlaag gegaan. In de afgelopen 13 dagen eindigde de koperprijs 11 keer in de min.

Naast de tegenvallende vraag, wordt koper geteisterd door het deflatiespook dat drukt op de prijzen van alle grondstoffen. Ook olie daalde naar een recorddiepte en staat op de laagste prijs sinds april 2009. Een vat ruwe olie kost nu 47,77 dollar. Amerikaanse ruwe olie is nog iets goedkoper. Voor een vat wordt 46,20 dollar betaald.

Verdien aan binaire opties op koper en olie

Geld verdienen aan de veranderingen in de koper- of olieprijs? Voorspel wat de prijzen gaan doen door te beleggen in binaire opties op olie en koper. Je kunt deze binaire opties handelen bij Optie24. Lees hier meer over Optie24.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>