Binaire Opties Portal

Nederland weert Volkswagen diesels

Nederland weert Volkswagen diesels

Volkswagen: in Nederland voorlopig geen diesels

Voor Volkswagen is in Nederland de gifbeker nog niet leeg. Na Zwitserland en België doet importeur Pon ook in ons land de omstreden diesels in de ban. Ook in de rest van de wereld is er weer volop nieuws inzake ‘Dieselgate’. Lees meer over de gevolgen voor Volkswagen in Nederland en omstreken.

Volkswagen: in Nederland verkoop diesels gestaakt

Pon, de importeur voor Volkswagen in Nederland, heeft de verkoop van alle omstreden diesels gestaakt totdat er duidelijkheid is over de zaak. Omdat het gaat om reeds geproduceerde auto’s, wordt alleen de huidige voorraad niet verkocht. Dit zijn waarschijnlijk oude voorraadmodellen en tweedehands auto’s. Volgens de importeur gaat het in totaal om 4100 stuks. Daarmee kan Nederland als Volkswagen-werend land aan een inmiddels steeds langer wordende lijst worden toegevoegd.

Massale terugroepactie: 11 miljoen auto’s

Terwijl in Nederland de Volkswagen diesels met omstreden motoren in de ban worden gedaan, roept VW wereldwijd 11 miljoen auto’s terug. Eigenaren worden persoonlijk bericht. De 4100 auto’s die bij Pon in voorraad staan, zullen ook worden gecheckt. Of deze terugroepactie genoeg zal zijn om de Duitse overheid gerust te stellen, moet nog blijken. Gisteren schreven we al inzake het dieselschandaal, dat het Duitse merk van haar eigen overheid tot 7 oktober heeft gekregen om een plan te presenteren. Met dit plan moet Volkswagen wereldwijd (dus ook in Nederland) de zaakjes op orde brengen. Zo niet, dan wordt de certificering voor 2016 ingetrokken.

Niet alleen Volkswagen

Hoewel we in het begin over een Volkswagen-schandaal spraken, is al lang duidelijk dat het om meer merken gaat. Volgens de berichten zijn 5 miljoen van de omstreden diesels VW’s. Audi is verantwoordelijk voor 2,1 miljoen auto’s en Skoda voor 1,2 miljoen. Apart worden nog eens 1,8 miljoen bestelauto’s genoemd. De cijfers van Seat zijn nog niet bekend. Volgens de rekensom zouden dat er 900.000 moeten zijn om de 11 miljoen rond te maken.

Meer slecht nieuws voor Pon

Voor de importeur van onder andere Volkswagen in Nederland was er nog meer slecht nieuws. Zo bleek gisteravond dat de TFSI benzinemotoren van Audi teveel olie verbruiken. Door een fout kan zelfs de complete motor vastlopen, met hoge garagerekeningen tot gevolg. Hiervoor is een advocaat inmiddels bezig een groepsclaim tegen het merk te starten. De Volkswagen Groep krijgt er dus nog een probleem bij.

Ondertussen op de beurs

Ook vandaag zijn aandelen Volkswagen weer in een dalende trend. Hoewel er in het begin van de middag even een piek was, sloot het merk de dag af met ruim 3,5 procent verlies. Een aandeel is nu 103,30 euro waard.

Binaire opties Volkswagen handelen?

Handel binaire opties Volkswagen via abcOptions. Lees eerst onze review van abcOptions.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>