Binaire Opties Portal

Rekening blijft oplopen voor Europa

Rekening blijft oplopen voor Europa

IMF gaat niet mee in derde noodlening Griekenland

De rekening voor Europa loopt verder op, nu het Internationaal Monetair Fonds (IMF) haar handen heeft afgetrokken van de derde noodlening van Grieken;and. Het IMF zegt in feite: “Lossen jullie het maar op, wij doen niet mee,” en Europa zit met de scherven. Wat betekent dit voor ons en wat kun je nog doen om in deze situatie winstgevend te beleggen?

De noodlening

Op 13 juli zaten de Europese kopstukken om de tafel om een nieuwe noodlening voor Griekenland te bespreken. De vergadering duurde lang: 26 uur is er gepraat. Uiteindelijk is daar besloten om de Grieken nog eens 85 miljard te lenen. Daarvan zou 50 miljard worden getrokken uit het zogeheten Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM). Dit is een fonds dat de Europese landen aanhouden voor noodgevallen. Een klein rekensommetje leert, dat er dan nog 35 miljard ergens anders vandaan getrokken moet worden. Dit bedrag zou gefinancierd worden door deels de verkoop van Griekse staatsbedrijven en deels door het IMF. Aangezien de staatsbedrijven geen rooie cent zullen opleveren, kun je gerust stellen dat vrijwel de volledige 35 miljard van het IMF moest komen. Maar dat heeft nu de kont in de krib gegooid.

Verrassing? Niet echt

Het nieuws dat het IMF niet wil meedoen aan de nieuwste noodlening voor Griekenland, zou geen nieuws moeten zijn voor Europa. Het fonds had namelijk nog een flinke hoeveelheid geld van Griekenland tegoed, en de regel luidt: wie niet terugbetaalt, krijgt geen nieuw geld. Uiteindelijk hebben de Grieken die schuld trouwens wel terugbetaald, maar te laat. Bovendien was de afbetaling gedaan met geld dat geleend was van het ESM. Griekenland kan namelijk niets uit eigen geld terugbetalen, en dicht dus het ene gat met het andere.

Wat nu?

Er is nog 1 uitweg, en dat is als de eurolanden een deel van de schuld van Griekenland bij het IMF kwijtschelden. Het fonds kan dit niet zelf doen. Het gevolg mag duidelijk zijn: de eurolanden zijn daardoor wéér meer geld kwijt. Tijd dus om wat terug te verdienen, bijvoorbeeld door te gaan beleggen in binaire opties. Lees bijvoorbeeld eens deze binaire opties tips voor inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>