Binaire Opties Portal

Terrorisme krijgt geen grip op CAC

Terrorisme krijgt geen grip op CAC

Franse beurs lijdt niet onder bloedbad Charlie Hebdo

“Wij laten ons niet klein krijgen!” Dat leek het credo vandaag op de Franse beurs. De CAC 40 liet zich er niet onder krijgen vandaag, en stevende af op een mooie plus aan het eind van de dag. Enige angst van analisten dat zich hetzelfde tafereel zou afspelen als na 9/11, was ongegrond.

De CAC 40 toonde zich, na het drama dat zich gisteren op het hoofdkwartier van Charlie Hebdo afspeelde, zeer veerkrachtig. De beurs zette al in de ochtend een stijgende trend in, die de hele dag bijna onafgebroken doorzette. Even na het middaguur, om 12.41 uur klom de koers van de CAC 40 comfortabel boven de 4200 punten uit, bijna 24 punten hoger dan het niveau bij de opening van de handelsdag. Vervolgens bleef de koers doorstijgen tot 4264,25 punten, een relatieve stijging van 3,68 procent (zie onderstaande grafiek).

cac 40 koers

Ook andere beurzen in Europa lieten zich niet kennen, en koersten richting een plus aan het eind van de dag (zie onderstaande tabel). Alleen de Chinese graadmeters belandden in het rood.

andere koersen 8 jan

Geen Franse 9/11

Op 11 september 2001, toen de twee vliegtuigen in het World Trade Center crashten, zagen we op Wall Street een totaal ander beeld. Bij het openen van de beurs, 6 dagen na de aanslag, waren er nog maar 8.755,46 punten op de borden te zien. Dat terwijl de beurs de dag voor de aanslagen op de Twin Towers nog op 9.605,51 punten sloten. De gevolgen van deze mokerslag voor de Amerikaanse beurzen waren tot een maand na deze dramatische opening nog zichtbaar.

Aanslagen wegen niet mee in de beslissingen

De verklaring voor de onaangetaste beurskoersen van vandaag is eenvoudig. Hoewel deze aanslag, net als die in Madrid en Londen, een weerzinwekkend karakter en grote maatschappelijke impact hebben, wegen ze nauwelijks mee in beleggingsbeslissingen. Ze schokken een land – of zelfs de gehele Westerse samenleving – maar hebben minder financiële impact dan bijvoorbeeld een omvallend euroland of een dalende olieprijs.

Blijven de beurzen stijgen?

De vraag is: blijft het goed gaan op de Europese beurzen en zo ja, voor hoe lang? Beleg in binaire opties op deze beurskoersen en verdien geld aan de ontwikkelingen op de beurs. Het enige dat je hoeft te doen, is aangeven of je denkt dat een beurskoers stijgt of daalt. Dit kun je doen bij Optie24. Hier kun je al beginnen met beleggen met een eerste inleg van slechts 50 euro! Lees meer over Optie24.

Bron grafiek en table:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>