Binaire Opties Portal

Top Deutsche Bank voor rechter

Top Deutsche Bank voor rechter

Verschillende topmannen moeten verantwoording afleggen

Verschillende topmannen moeten binnenkort voor de rechter verschijnen. Zij mogen zich verantwoorden voor hun aandeel in de zaak rond Leo Kirch. In een conflict met de mediamagnaat zouden verschillende hooggeplaatste medewerkers van de bank hebben gelogen in hun verklaringen.

5 kopstukken

Onder de in totaal 5 huidige en voormalige hoge heren die voor de rechter moeten verschijnen, zitten co-bestuursvoorzitter Jürgen Fitschen (foto), de voormalig algemeen directeur Josef Ackerman en voormalig bestuursvoorzitter Rolf Breuer. Op 28 april mogen zij hun kant van de zaak aan de rechter uitleggen. Al eerder schreven we in een artikel over binaire opties Deutsche Bank dat verschillende kopstukken van deze Duitse financiële instelling waren aangeklaagd. Deze hooggeplaatste heren zouden hebben gefraudeerd bij de afhandeling van de zaak die Kirch tegen de Deutsche Bank had aangespannen. Op het moment dat de aanklacht officieel naar buiten kwam, was nog onduidelijk of de rechter deze zaak daadwerkelijk in behandeling zou nemen.

13 jaar

Deze rechtszaak is inmiddels al zo’n 13 jaar oud en werd door Kirch gestart, omdat volgens hem de bank schuldig was aan de ondergang van zijn media-imperium in 2002. Eerdergenoemde voormalig bestuursvoorzitter van de Deutsche Bank Rolf Breuer trok de kredietwaardigheid van het bedrijf van Kirch in twijfel. Deze actie zette een proces in gang dat uiteindelijk zorgde voor het faillissement van Kirch Media.

3,3 miljard

Kirch liet het er niet bij zitten en eiste 3,3 miljard euro van de Deutsche bank als vergoeding voor de geleden schade. In de zaak die daarop volgde, zouden diverse bestuursleden en de co-bestuursvoorzitter gelogen hebben in hun verklaringen tegen rechters. Kirch zelfs overleed in 2011. Zijn erfgenamen hebben de zaak overgenomen. Hoewel de Deutsche Bank en Kirch Media tot een schikking van 900 miljoen euro waren gekomen vorig jaar februari, verwijten aanklagers Fitschen dat hij heeft nagelaten onjuiste verklaringen van medewerkers en advocaten van Deutsche Bank te corrigeren.

Lees meer over binaire opties op banken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>