Binaire Opties Portal

Volgende McDonald’s schandaal?

Volgende McDonald’s schandaal?

Vakbonden woest om vermeende belastingontduiking

Fastfoodketen McDonald’s heeft het niet gemakkelijk de laatste tijd. De toenemende druk van de concurrentie, de verschillende vleesschandalen in Azië en het tekort aan frites zijn slechts enkele voorbeelden van problemen die de hamburgermaker de afgelopen tijd voor zijn kiezen kreeg. Daar komt nu een nieuw mogelijk schandaal bij. Amerikaanse en Europese vakbonden beschuldigen McDonald’s namelijk van belastingontduiking.

McDonald’s zou in het meest recente schandaal via een bepaalde fiscale constructie gezorgd hebben dat het een miljard euro niet heeft hoeven betalen. Dit zou gebeurd zijn door Europese vestigingen tussen 2009 en 2013 te laten afdragen aan een Luxemburgse dochteronderneming. De Europese Commissie is gevraagd onderzoek te doen naar de zaak. Volgens McDonald’s zelf is van een schandaal geen sprake. Het bedrijf zegt geen enkele fiscale wet overtreden te hebben.

McDonald’s: schandaal na schandaal

Het nieuws komt ongelegen voor McDonald’s. Over de hele wereld heeft de fastfoodketen te kampen met problemen. Zo kwam in september aan het licht dat een Chinese vleesleverancier vlees had geleverd aan restaurants van de keten, dat over de datum was. In Azië zorgde het vleesschandaal ervoor dat klanten massaal wegbleven. Enige tijd later moesten in Japan de Chicken McNuggets (de kipstukjes van McDonald’s) worden teruggeroepen, omdat er stukjes plastic in waren gevonden. Diezelfde kipstukjes waren een jaar geleden al in opspraak gekomen, toen op video was vastgelegd dat de productie van de stukjes verre van hygiënisch was.

Ook in Rusland speelde de hygiëne de fastfoodketen parten. Daar moesten 12 restaurants dicht door het overtreden van de regels. Over het geheel genomen was dit jaar financieel gezien een zeer negatief jaar voor McDonald’s.

Concurrentie speelt McDonald’s (naast schandalen) parten

Behalve dat McDonald’s van het ene schandaal in het andere lijkt te vallen, is de concurrentie ook nog eens behoorlijk aangesterkt. Bovendien heeft McDonald’s door de grote diversiteit in het aanbod behoorlijk veel concurrenten die in de respectievelijke niches beter presteren. Onlangs zijn veranderingen in de toplaag van de fastfoodketen doorgevoerd, maar het blijft alsnog de vraag of en hoe lang McDonald’s nog overeind gaat blijven.

Lees meer over binaire opties McDonald’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>