Binaire Opties Portal

Volkswagen onderzocht in Duitsland

Volkswagen onderzocht in Duitsland

Krijgt Volkswagen-schandaal tweede hoofdstuk?

Het Volkswagen-schandaal krijgt mogelijk nog een vervelend staartje in Europa. De Duitse autofabrikant verkeert in zwaar weer in de Verenigde Staten nadat daar bekend werd dat gesjoemeld was met emissietests. Het Volkswagen-schandaal kan de fabrikant in Amerika tot 18 miljard dollar gaan kosten. Wat zal er in Europa gaan gebeuren?

Speciale software

Op 3 september begon het Volkswagen-schandaal. Toen werd duidelijk dat VW ernstig had gefraudeerd met de strenge emissietests. Door speciale software in verschillende modellen te installeren, kon de fabrikant positiever uit de test komen. In de VS worden de emissietests volgens een vast stramien uitgevoerd. Dit stramien kan herkend worden door de software, die het vermogen en zo de uitstoot van de auto afknijpt, zodat tijdens tests veel gunstigere waarden gemeten worden dan in het dagelijks gebruik.

Hoge boetes

Volkswagen zal echter aan dit schandaal in Amerika een bittere nasmaak overhouden. Ten eerste moeten 482.000 auto’s van het type Vokswagen Jetta, Passat, Golf en Beetle en het type Audi A3 die geproduceerd zijn in de periode 2009-2015 worden teruggeroepen. Let wel: het gaat om in Amerika geleverde viercilinder dieselmodellen. Ook moet Volkswagen een boete betalen van tot wel 18 miljard dollar (16,03 miljard euro), namelijk tot 37.500 dollar per auto. Daarnaast is er een grote kans dat de certificering wordt ingetrokken voor 2016. Dit zou betekenen, dat Volkswagen opnieuw de tests moet doorlopen. Nogmaals: dit geldt vooralsnog alleen voor de modellen die in de VS geleverd zijn.

Ook Europees Volkswagen-schandaal?

In Duitsland, het thuisland, kan Volkswagen een tweede schandaal wachten. Daar zijn de autoriteiten inmiddels een onderzoek gestart om te kijken of ook in Europa gesjoemeld is tijdens tests. Als hieruit blijkt dat er ook in Europa gefraudeerd is, kan Volkswagen een nog groter schandaal wachten. Inmiddels heeft de fabrikant aangegeven intern te gaan onderzoeken hoe dit kan.

Op de beurs

De koers van het aandeel Volkswagen zakte hard de diepte in. Kort na 11 uur had het aandeel, dat vrijdag nog op 162,40 euro sloot, 20 procent ingeleverd. Ook de rating van het bedrijf staat onder druk. Als de situatie verder uit de hand loopt, kan dit Volkswagen-schandaal ervoor zorgen dat de fabrikant de relatief hoge ‘A’-status kwijtraakt. Lees meer over binaire opties op automerken om te ontdekken hoe je geld kunt verdienen met beleggen op binaire opties op Volkswagen. Lees ook andere binaire opties tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>