Binaire Opties Portal

Wells Fargo boekt meer winst, JPMorgan minder

Wells Fargo boekt meer winst, JPMorgan minder

Goed jaar voor Wells Fargo, niet voor JPMorgan

De Amerikaanse bank Wells Fargo heeft in het vierde kwartaal van 2014 meer winst geboekt dan in dezelfde periode het jaar ervoor. Dat liet de bank vandaag weten. Ook vandaag werden de cijfers van JPMorgan Chase gepresenteerd. Die eveneens Amerikaanse bank zag de winst in het vierde kwartaal ten opzichte van 2013 juist dalen.

Recordjaar voor Wells Fargo

Wells Fargo boekte in het laatste kwartaal van vorig jaar een nettowinst van 5,7 miljard dollar (omgerekend 4,8 miljard euro). Dat is ten opzichte van het vierde kwartaal in 2013 een stijging van 2 procent. Per aandeel bedroeg de winst 1,02 dollar. Hiermee voldoet de winst aan de gemiddelde verwachting die analisten hadden.

Vooral een toename in de verstrekte kredieten en een groei op het vlak van de spaarrekeningen zorgden voor deze toegenomen winst. Tegelijkertijd waren er minder slechte leningen die op het resultaat drukten. Over heel 2014 gemeten, wist de bank een recordwinst te halen: 23,1 miljard dollar, ofwel 5 procent meer dan een jaar eerder. De omzet van Wells Fargo bedroeg in 2014 84,3 miljard dollar.

Wells Fargo stootte in december Citigroup van de troon als meest waardevolle bank van de VS, toen de marktwaarde de 289 miljard dollar aantikte.

JPMorgan lijdt onder kosten

JPMorgan Chase had juist een wat minder goed jaar. De omzet van de grootste bank in de VS daalde naar 22,5 miljard dollar, wat 2,8 procent minder is dan het jaar ervoor. De nettowinst bedroeg in het afgelopen vierde kwartaal 7,5 procent minder dan in dezelfde periode het jaar ervoor. Deze kwam uit op 4,9 miljard dollar, omgerekend 1,30 dollar per aandeel.

De gedaalde winst was grotendeels toe te schrijven aan de juridische kosten die de bank gemaakt heeft. De bank heeft in de afgelopen periode bijna 1 miljard dollar moeten spenderen aan deze post. Daarnaast heeft de bank enkele takken afgestoten en leverden andere activiteiten niet het gewenste resultaat op.

Binaire opties op de aandelen van deze banken handelen? Lees meer over binaire opties op banken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>