Binaire Opties Portal

Zwaar verlies voor V&D

Zwaar verlies voor V&D

Ook 2014 was donkerrood voor warenhuis

V&D heeft ook in 2014 flink verlies geleden, zo blijkt uit de cijfers die tijdens het kort geding naar buiten werden gebracht. Vandaag liet de advocaat van het warenhuis weten, dat V&D een verlies van 49 miljoen euro heeft geleden in 2014.

De 2 jaren ervoor waren ook al niet best voor V&D. In 2012 werd er een verlies van 19 miljoen euro geboekt. Vorig jaar werd afgesloten met een negatief resultaat van 42 miljoen euro.

Kort geding

Vandaag stond het warenhuis voor de rechter in een kort geding dat was aangespannen door de vakbonden. Dit hebben de bonden aangespannen, nadat V&D verklaarde de lonen van de medewerkers te zullen verlagen met 5,8 procent. Deze loonsverlaging zal worden doorgevoerd voor 5.000 medewerkers en ging in per 1 februari. Als daar andere minder goede arbeidsvoorwaarden bij opgeteld worden, zouden medewerkers er maandelijks zo’n 200 tot 300 euro op achteruitgaan, berekende het CNV eerder.

De bonden verwijten V&D dat het met alle partijen om de tafel wil zitten, behalve het eigen personeel. Terwijl ruim een week geleden na een crisisberaad een akkoord werd bereikt tussen het warenhuis en de banken, aandeelhouder Sun Capital, vastgoedeigenaren en de Belastingdienst, word er met de werknemers niet gesproken. In plaats daarvan wordt er eenzijdig een loonsverlaging opgelegd.

Verlaging noodzakelijk

V&D blijft volhouden dat het verlagen van de lonen noodzakelijk is om een faillissement af te wenden. Als de salarisverlaging niet wordt doorgezet, vreest de advocaat van de warenhuisketen dat ook andere partijen zich terug zullen trekken uit de overeenkomst die er nu ligt. Als dat zou gebeuren, zal V&D failliet gaan.

Retail onder druk

Niet alleen V&D heeft het zwaar. Vrijwel de gehele retailsector heeft te kampen met tegenvallende resultaten. Een week geleden werd duidelijk dat er ontslagen bij Blokker vallen. Bij de huishoudwinkel is eveneens een rigoureuze reorganisatie nodig om het bedrijf gezond te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>