Binaire Opties Portal

OR wil snelle doorstart DA aanvechten

OR wil snelle doorstart DA aanvechten

Ondernemingsraad: ‘doorstart mogelijk niet zuiver’

De ondernemingsraad (or) van drogisterijketen DA heeft zo haar bedenkingen bij de snelle doorstart die het bedrijf onlangs doormaakte. Dit zou “mogelijk niet zuiver” zijn verlopen.

Advies

DA werd door de Nederlandse Drogisterij Service overgenomen. Hoewel het faillissement van de keten niet teruggedraaid kan worden, is het wel mogelijk om deze overname opnieuw onder de loep te nemen. De CNV, die de or financieel bijstaat in deze rechtszaak, geeft aan dat de or totaal niet gehoord is in deze overname, wat onwettig is. De overname zorgde ervoor dat de medewerkers die hun baan hielden, ervan af kwamen met minder gunstige arbeidsvoorwaarden. Hierover had de or advies willen uitbrengen, maar daartoe werd de raad niet in de gelegenheid gebracht.

Leegloop

Doordat een groot aantal franchisenemers uit de keten stapte, kwam de keten in grote financiële problemen. Deze franchisenemers waren het niet eens met de keuze van het hoofdkantoor om met de winkelformule te gaan experimenteren. Een hoog oplopende discussie hierover werd uiteindelijk door de rechter beëindigd. Die oordeelde dat experimenteren toegestaan was. Als gevolg van deze uitspraak ging DA van 800 winkels op het hoogtepunt naar 266 winkels eind vorig jaar. Dit zorgde voor de aanvraag van uitstel van betaling op 23 december.

Snel

Nog geen week later (op 29 december) volgde het bericht dat DA failliet was, en in recordtempo werd dat bericht opgevolgd door het nieuws dat de keten een doorstart had gemaakt. Dat laatste is wat de or nu gaat aanvechten. Wanneer de zaak dient, is nog niet duidelijk. Deze zal behandeld worden door de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating