Binaire Opties Portal

Binaire Opties Belasting

Binaire Opties Belasting

Over binaire opties belasting betalen?

Moet je over binaire opties belasting betalen? Dat vroeg laatst iemand tijdens een gesprek over binaire opties. Belasting wordt over zo ongeveer alles geheven (gelukkig is ademen nog gratis!), dus waarom zouden onze geliefde opties niet belast worden? Als je verwacht flink aan de beurt te zijn met de belastingdienst, dan heb ik een positief verhaal voor wat betreft binaire opties en belasting.

Binaire opties belasting: versie 1

Binaire opties belasting geldt wanneer er hoge winsten mee worden behaald en het handelen in binaire opties je belangrijkste vorm van inkomsten is. In dit geval wordt binaire opties handelen gezien als een vorm van day trading of daghandel. Het gaat hier om een bepaald bedrag dat dan als vermogen onder box 3 wordt belast. Dit is het geval sinds 9 september 2011, toen de Hoge Raad hierover uitspraak deed. Deze binaire opties belasting geldt echter pas vanaf een aanzienlijk bedrag dat uit vijf cijfers bestaat. Volgens de laatste regels moest je minimaal rond de 21.000 euro op je rekening hebben. Voor de laatst bekende hoogte van het minimumbedrag waarbij deze binaire opties belasting geldt, verwijzen we je graag door naar de Belastingdienst. Maar in het kort geldt dus: als je er aanzienlijk aan verdient, betaal je wel degelijk over binaire opties belasting.

De binaire opties belasting genoemd in bovenstaand model zouden uiteindelijk uitkomen op een percentage dat ergens rond de 1,2 procent uitkomt – niet een heel aanzienlijk deel van je vermogen, dus. Dit percentage aan belasting wordt dan berekend over het bedrag (vermogen) dat je op je binaire opties account hebt staan op 1 januari. Hier trak je ook nog het heffingsvrij vermogen en eventuele ouderentoeslag af. De uitkomst van deze som vormt het basisbedrag waarover je de binaire opties belasting betaalt. Je hoeft dus niet elke keer dat je een winnende trade plaatst met binaire opties belasting te betalen. Het gaat alleen om de afdracht van belasting over (aanzienlijk) vermogen dat je hebt opgebouwd met binaire opties.

Binaire opties belasting: versie 2

Tegenstanders van binaire opties belasting (om eerlijk te zijn: wie is er sowieso voorstander van belasting betalen?) voeren aan dat je geen belasting hoeft te betalen, omdat je dan automatisch je verlies zou mogen aftrekken van de belasting. Een zaak over deze kwestie heeft ooit gediend in Amerika. Daar werd een handelaar in effecten – die er overigens een aanzienlijk bedrag mee had verdiend – belast door de fiscus. Hij zou belasting moeten betalen over de winst die hij had verdiend met het handelen. De man betaalde in eerste instantie netjes de door de fiscus aan hem gepresenteerde rekening, maar klopte vervolgens bij de rechter aan. Of hij dan ook zijn verliezen mocht aftrekken van de belasting. De hoogste gerechtelijke instantie keurde dit goed, en de man diende vrolijk zijn aftrekposten in. Geen slechte zet, want onderaan de streep had hij meer verloren dan gewonnen en kon hij zo nog aardig wat geld van de belastingdienst innen. Ditzelfde zou dus moeten gelden voor binaire opties belasting.

Toch is het aan te raden om met binaire opties belasting een beetje op te letten. Je wilt namelijk niet uiteindelijk de rekening achteraf gepresenteerd krijgen. Zeker niet, omdat die rekening vaak nog iets hoger is. Dus verdien je veel met binaire opties handelen? Informeer dan bij de Belastingdienst of je binaire opties belasting moet betalen.

Binaire opties en belasting: meer een kwestie voor adviseurs

Hoewel we graag helpen het binaire opties belasting verhaal en we denken in dit artikel het geheel rondom deze kwestie juist uiteengezet te hebben, is dit onze interpretatie van de informatie die wij tot onze beschikking hebben. Het kan zijn dat er in de tussentijd regels veranderen met betrekking tot binaire opties belasting, of nieuwe uitspraken worden gedaan door gerechtelijke instanties. Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor het gebruik van deze informatie door lezers en de eventuele gevolgen ervan. Moet je toch over binaire opties belasting betalen of ben je nog niet zeker van je zaak? Schakel dan een adviseur in of neem contact op met de Belastingdienst. Zij kunnen je verder helpen met eventuele (meer ingewikkelde) vragen over binaire opties belasting.

Binaire opties: belasting is laag, dus handelen interessant!

Binaire opties belasting, of je nu moet betalen of niet, is interessant. Pas vanaf een hoog bedrag betaal je over (het vermogen dat je hebt opgebouwd met) binaire opties belasting, en dan nog hebben we het over zeer lage percentages. Dus mocht je een vorm van handel zoeken die weinig belastingdruk met zich meebrengt, overweeg dan binaire opties.

Direct binaire opties handelen?

Heeft de lage binaire opties belasting je overgehaald en wil je zelf beginnen met beleggen? Je kunt zelf de beste binaire opties broker kiezen die bij je past, of ons een binaire opties broker laten aanraden. In dat geval wijzen we je graag op een nieuwe, maar zeer goede broker: abcOptions. Een ding kunnen we je in ieder geval nu al verzekeren: er is geen broker waarbij je maar of minder binaire opties belasting hoeft te betalen.

Handelen met abcOptions

abcOptions is een relatief nieuwe binaire opties broker die nu al een zeer trouwe schare beleggers voor zich heeft weten te winnen. Vooral de Nederlandse website is voor Nederlandse beleggers erg fijn. Ook het feit dat je eenvoudig met iDEAL kunt betalen, heeft al veel beleggers over de streep getrokken. Daarnaast ontvang je al bij lage eerste stortingen van slechts 200 euro een aantrekkelijke bonus. Reden genoeg dus om deze binaire opties broker eens te bekijken. Lees hier meer over abcOptions.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>