Binaire Opties Portal

Opteck

Opteck

Auteur
Gebruikers
 • Beleggen
 • Bonus

Opteck ervaringen: in het kort

 • Nederlandse site
 • Direct persoonlijke handelsassistent
 • Beveiligde online transacties
 • Nette rendementen
 • Zeer slechte vertalingen
 • Geen iDEAL
 • Site lijkt niet af
 • Lage bonus

Meldjeaan

Platform Marketspulse
Talen Nederlands, Engels, Arabisch, Frans, Japans, Russisch, Pools, Turks, Italiaans
Onderliggende waarden 80
Bonus Tot 35%
Minimale eerst inleg 250
Minimaal tradingbedrag 25
Maximaal tradingbedrag 10.000
Rendement Tot 85%
Stortingsmethoden Creditcards, Debitcard, Moneybookers, Wire Transfer, WebMoneyB
Bijzonderheden Zeer slecht vertaalde website, geen iDEAL voor Nederlandse markt
Ons oordeel Opteck is niet de ruimst bedeelde en meest genereuze binaire opties broker. En dat zijn niet de enige steken die deze aanbieder laat vallen. Geen aanrader.

 
Opteck was in onze ervaringen de enige binaire opties broker die echt een totaal aparte website had gebouwd voor de Nederlandse markt. Tegenwoordig heeft deze broker echter gekozen voor een uniforme uitstraling, en is zodoende de website in zijn geheel aangepast naar de uitstraling van de Opteck websites in andere talen. Dit levert zowel positieve als negatieve ervaringen op. Wat vinden wij sinds de vernieuwing nog positief aan deze broker en wat noteren wij als negatief? En welk gevoel overheerst? Lees het in onze volledige Opteck ervaringen!

Beleggen met Opteck?

Wil jij een Opteck account openen en beginnen met beleggen? Dat kan. Klik hier om direct naar Opteck te gaan.

opteck ervaringen

Opteck ervaringen: eerste indruk (1/5)

 • Nette vormgeving
 • Redelijk eigen uitstraling
 • Ontzettend slecht vertaald
 • Moeilijk serieus te nemen

Onze Opteck ervaringen waren al niet zo heel positief toen deze broker net op de Nederlandse markt kwam. Het was de eerste binaire opties broker die wij ons kunnen heugen met een totaal aparte site voor de Nederlandse markt. Waar andere brokers Nederlandse teksten op hun internationale site zetten, vind Opteck het nodig om een Geheel Nederlandse uitstraling mee te geven. Gelukkig zijn ze van deze site, die vol met klompen en molens stond, afgestapt. Helaas is het nog steeds geen fijne website. De vertalingen zijn van een ontzettend laag niveau. Hierboven in de afbeelding zie je het al. De zin “Set your streeft hoger” is volkomen onbegrijpelijk. Een slordige en slechte eerste indruk dus in onze nieuwe Opteck ervaringen.

Opteck ervaringen: bonussen en accounts (1/5)

 • Toegankelijk minimum
 • Geen overzicht van mogelijkheden
 • Onduidelijke bonusstructuur

Opteck ervaringen met accounts en bonussen doen helaas enigszins onder voor de ervaringen met de concurrentie. Waar we – zeker van de internationaal wat grotere brokers, en zelfs kleinere partijen als Optie24 – gewend zijn dat er al vanaf een redelijk laag bedrag een hoge bonus te genieten valt, is die ervaring bij Opteck wat minder.

Laten we er wat voorbeelden bij pakken: abcOptions geeft je al bij de laagste instap van 200 euro een 30 procent bonus, en die bonus loopt al vrij snel op tot 100 procent. Optie24 geeft zelfs al vanaf een inleg van 50 euro die 100 procent bonus. Ook bij anyoption en ZoomTrader – en dat zijn slechts enkele van de vele voorbeelden – zien we deze bonus al sneller hoger oplopen dan bij Opteck. Deze binaire opties broker biedt namelijk tot 35 procent bonus, en dat is voor deze markt onder het gemiddelde. Moeten we dan toch een pluspuntje noemen, dan is het dat het minimumbedrag redelijk toegankelijk is. Maar daarmee hebben we dan ook alles genoemd wat positief is in deze Opteck ervaringen.

Opteck ervaringen: storten (2/5)

 • Creditcards
 • E-wallets
 • Geen iDEAL

Onze Opteck ervaringen met geld storten zijn op zijn zachtst gezegd bijzonder te noemen. Welke binaire opties broker op de Nederlandse markt, met een Nederlandse website (voor zover de inhoud van deze site voor Nederlands kan doorgaan) biedt geen iDEAL aan? Een grote fout als je Nederlandse beleggers wilt aantrekken. Ook op dit vlak helaas geen positieve Opteck ervaringen.

Opteck ervaringen: beleggen (2/5)

 • Aardig rendement
 • Voldoende optiesoorten
 • Weinig assets
 • Weinig optiesoorten
 • Zeer onduidelijk platform
 • Vrij hoog trading minimum

Kunnen de Opteck ervaringen met beleggen het tij nog keren voor deze broker? Niet echt. Opteck heeft ervoor gekozen om eigen namen aan enkele opties te geven, en daardoor wordt het volstrekt onduidelijk waar je in handelt. Lees daarover meer in onze paragraaf over optiesoorten. Verder valt vooral op dat je hier niet moet zijn als je van ruime keuze houdt. Qua onderliggende waarden (ook meer daarover in de paragrafen hieronder) blinkt deze makelaar van binaire opties niet uit. Het enige dat wij als positief punt kunnen aandragen in deze Opteck ervaringen, is het rendement. Dat kan, bij goed zoeken, oplopen tot 85 procent. In de regel is een rendement van 60 tot 70 procent echter gangbaarder, waarmee ook op dit vlak Opteck in onze ervaringen flinke steken laat vallen.

opteck ervaringen

Platform

Opteck gaat niet mee met de gevestigde orde, en laat SpotOption liggen. Ook het befaamde Tradologic platform was niet de keuze van deze broker. In plaats daarvan is gekozen voor Marketspulse. Waar kennen we dat van? Inderdaad, van Stockpair, die andere broker waar we weinig positieve ervaringen mee hebben. Toch zijn er ook partijen die (in andere landen) hoge ogen gooien met deze tradingsoftware. Opteck heeft het echter gemaakt tot een weinig bruikbaar geheel.

Optiesoorten

Opteck biedt 4 verschillende optiesoorten aan. Daarmee is dit een van de minder goed bedeelde brokers. Hieronder gaan we er wat dieper op in.

Optie Op Aanvraag

Voor ons een nieuw soort binaire optie. Het is volstrekt onduidelijk waarin deze opties verschillen van de reguliere high/low binaire opties. Opteck vindt het niet nodig op uitleg te verschaffen hierover, hoe goed je ook zoekt op de website. Deze slaan we dus maar even over om niet onnodig geld te verliezen.

Hoog/Laag

De standaard binaire opties die elke broker aanbiedt, zijn de high/low (letterlijk vertaald naar hoog/laag) binaire opties. Ook Opteck biedt deze aan, en dat is weinig verrassend. Het handelen in deze opties wijst zich redelijk vanzelf.

Bereik Hoog/Laag

Weer zo’n te letterlijk vertaalde optiesoort. Het lijkt erop dat hier Range binaire opties worden bedoeld. Bij iedere belegger zijn deze wel bekend: je zet in op een bepaalde marge waar de koers binnen blijft. Onnodig door Opteck vertaald dus.

One Touch

Gek genoeg (en gelukkig) worden deze opties niet ‘Één Aanraking’ genoemd bij Opteck. De One Touch kennen de meeste beleggers wel. Je zet een expiratiemoment en een bepaalde waarde vast, en voor het verstrijken van het expiratiemoment moet de waarde behaald zijn.

Onderliggende waarden

Zijn onze Opteck ervaringen dan beter als het gaat om onderliggende waarden? Nee, helaas ook niet. Slechts 80 stuks heb je om uit te kiezen. Het mag duidelijk zijn: wie van variatie houdt, moet zijn heil bij een andere binaire opties broker zoeken.

Opteck ervaringen: educatieve sectie (1,5/5)

 • Er wordt veel aangeboden
 • Compleet onbegrijpelijke inhoud
 • Geen bijzondere dingen

Tot nu toe zijn onze Opteck ervaringen niet heel positief. De educatieve sectie van deze binaire opties broker gaat daar helaas geen verandering in brengen. De plank wordt volledig misgeslagen, omdat de vertalingen van geen kant kloppen. Bij sommige brokers vinden we het een nadeel dat de educatieve sectie niet in het Nederlands is, maar bij Opteck zou dat juist een verbetering zijn. In ieder geval snappen we dan nog wat er bedoeld wordt.

opteck ervaringen

Opteck ervaringen: klantenservice (2/5)

 • Goed bereikbaar
 • Teamviewer mogelijkheid
 • Veel e-mailadressen
 • Geen Nederlands telefoonnummer

Opteck biedt als enige direct van de website Teamviewer aan. Daarmee kunnen medewerkers over je schouder meekijken als ze je moeten helpen met het oplossen van een probleem. Dat probleem kun je overigens op vele manieren communiceren. Helaas is een Nederlands telefoonnummer daar niet 1 van. Jammer, want dat had een hoop gescheeld. Ook bij de ondersteuning kan het moeilijk communiceren zijn.

Opteck ervaringen: oordeel (1,75/5)

Onze Opteck ervaringen zijn zeker niet de meest positieve van alle binaire opties brokers ervaringen. Van de 18 door ons bekeken brokers, eindigt deze aanbieder dan ook op de vijftiende plek. Er zijn enkele aandachtspunten waar Opteck zich op zal moeten focussen om een hogere positie op de markt te verdienen. Hieronder beschrijven we deze punten.

Algehele indruk

De Nederlandse teksten op de website lijken rechtstreeks door Google Translate gehaald te zijn, en kloppen van geen kant. Het is zelfs zo erg, dat je soms geen enkel idee hebt waar de teksten over gaan. In zo’n geval kun je beter Engelse teksten aanbieden die grammaticaal in orde zijn, dan met dit soort vertalingen werken. Als Opteck hier iets aan doet, zou dat de ervaringen al een stuk beter maken.

Aanbod

Weinig optiesoorten, weinig onderliggende waarden, geen iDEAL en weinig bonus: het aanbod van Opteck houdt niet over. Ook hier is de onduidelijkheid van de uitleg een extra struikelblok, want de helft van de optiesoorten is volstrekt onbegrijpelijk. Waarom er geen iDEAL wordt aangeboden om te betalen, is ons een compleet raadsel.

Het mag dus duidelijk zijn: Opteck moet veel doen om de ervaringen te verbeteren. Tot die tijd zetten wij ons geld liever weg bij andere brokers.

Beleggen met Opteck?

Wil jij een Opteck account openen en beginnen met beleggen? Dat kan. Klik hier om direct naar Opteck te gaan.

Onze ervaringen met Opteck kunnen verschillen van de ervaringen van anderen met Opteck. Deel jouw ervaringen met Opteck in de comments.

One Comment

 1. Grappig om te lezen. Kostte mij namelijk ook moeite in het begin om sommige dingen te vinden. Nu weet ik niet meer beter en lukt het heel goed om te traden met Opteck!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating