Binaire Opties Portal

Binaire Opties

Binaire opties: wat zijn het?

Binaire opties of digitale opties hebben de laatste jaren in rap tempo aan populariteit gewonnen. Je hoort en leest er waarschijnlijk steeds meer over. Dit relatief nieuwe beleggingsproduct geeft je de kans om met weinig inzicht in de beurs toch te leren beleggen. Lees hier alles over binaire opties.

Binaire Opties

Voordelen van binaire opties

Binaire opties hebben drie zeer grote voordelen:

  • Je kunt ze afsluiten op vrijwel elk financieel product
  • Je hebt een vast rendement
  • Goede of slechte economie, je kunt altijd binaire opties handelen

Binaire opties bevinden zich, zoals gezegd, in een groeifase. Steeds meer beleggers en aspirant-beleggers krijgen lucht van dit product en beginnen interesse te tonen in dit tot voor kort vrij exotische product.

Onderliggende waarden

Binaire opties sluit je af op onderliggende waarden. Dit kan zijn een grondstof (bijvoorbeeld binaire opties goud), een koers (denk aan binaire opties TA-25), een aandeel (binaire opties Twitter of binaire opties JPMorgan Chase) of een valutapaar (de koers van de euro ten opzichte van de dollar bijvoorbeeld). Hierop kun je verschillende typen binaire opties afsluiten, zoals hieronder duidelijk wordt.

High/Low binaire opties

In tegenstelling tot de meer complexe opties, kies je bij high/low binaire opties simpelweg voor één van twee scenario’s:
1) De koers stijgt.
Als jij denkt dat de beurs zal gaan stijgen, sluit je call opties af.

2) De koers daalt.
Als jij denkt dat de beurs zal gaan dalen, sluit je put opties af.

Of die koers stijgt of daalt, is natuurlijk afhankelijk van allerlei factoren. Zo kan de binaire optie waarin je belegt een bedrijf zijn. Als dat bedrijf slecht presteert, zal de koers dalen. Het kan ook zijn dat je in de AEX hebt belegd. Ook die is afhankelijk van allerlei omstandigheden.

Je kunt high/low binaire opties met verschillende looptijden afsluiten, van enkele maanden tot soms slechts 60 seconden. De rendementen die je behaalt, kunnen oplopen tot over de 90%. Tel die twee zaken bij elkaar op en je snapt: je kunt heel snel veel geld verdienen met binaire opties!

One touch binaire opties

Bij one touch binaire opties kies je niet of de koers stijgt of daalt, maar of de optie een bepaalde waarde haalt voordat het expiratiemoment is bereikt. Het expiratiemoment is het einde van de looptijd van de optie. Bij one touch binaire opties bepaal je dit expiratiemoment zelf. Als de koers inderdaad het niveau haalt dat van tevoren is vastgesteld door de belegger (‘in the money’), dan krijgt de belegger zijn inleg plus een van tevoren vastgesteld rendement – wat over het algemeen veel hoger is dan bij hig/low binaire opties. Haalt de koers het van tevoren bepaalde niveau niet voordat de expiratiedatum bereikt is (‘out of the money’), dan verliest de belegger zijn inleg.

In/Out Boundary (ook wel: Range)

De binaire opties van het type In/Out Boundary of Range zijn in principe tegenovergesteld aan de one touch binaire opties die hierboven beschreven zijn. Bij In/Out Boundary of Range binaire opties stel je een boven- en ondergrens vast waar de binaire optie tijdens de looptijd binnen blijft.

60 Seconds/Turbo

Op zich is de 60 Seconds of Turbo binaire optie gelijk aan de High/Low binaire optie. Echter is de looptijd van dit type optie zeer kort, namelijk 60 seconden (zoals de naam al zegt). Deze opties koppelen een verhoogd risico aan een hoge potentiële winst. Sinds enkele jaren is dit type binaire optie sterk in opmars.

Pair Trading

Pair Trading is een andere tak van sport dan wat je tot nu toe hebt gelezen over binaire opties. Bij Pair Trading kies je twee soortgelijke assets (bijvoorbeeld aandelen Apple en Microsoft) en bepaal je welke van de twee het beste presteert. Meer hierover kun je lezen in ons uitgebreide artikel over Pair Trading.

Winst maken met binaire opties

Stel: je bent aan het handelen via Banc de Binary (de meest vooraanstaande broker in binaire opties). Ondertussen heb je vernomen dat het slecht gaat met de lancering van Apple’s nieuwste product. Consumenten hebben geen interesse getoond in het product. Op dat moment is het denkbaar dat de interesse van beleggers in Apple zal dalen en dus de koers zal dalen. Je koopt high/low binaire put opties in Apple. En inderdaad: de beurs daalt! Je hebt winst gemaakt! Op die manier kun je geld verdienen met binaire opties.

Hoe hoog de winst is, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

• Het type optie (high/low of one touch)
• De looptijd van de optie
• Het rendement dat de broker geeft
• Of je verliesbescherming hebt afgesloten

Uiteraard kan het ook gebeuren dat de beurskoers de andere kant op gaat dan je voorspeld hebt. In dat geval verlies je je inleg. Dit kan natuurlijk voorkomen. Daarom raden wij je altijd aan om niet met een te groot deel van je budget te beleggen. Meer hierover staat in onze binaire opties tips.

Meer informatie over binaire opties

Het is aan te raden om je goed in te lezen over binaire opties. Bekijk ook onze artikelen:
Binaire opties strategieën
Binaire optie tips
Binaire opties brokers

Zijn binaire opties en digitale opties hetzelfde?

Soms lees je over binaire opties, anderen hebben het over digitale opties. In principe betekenen beide termen hetzelfde. ‘Binaire opties’ is een meer gangbare term, vandaar dat je ons vrijwel nergens (behalve in dit stuk) zult betrappen op de term ‘digitale opties’.

Binaire opties voordelen

Veel beleggers vinden vooral de eenvoud en transparantie van dit beleggingsproduct heel aantrekkelijk. De koers is vrijwel continu aan een stijging of daling onderhevig en die stijging of daling moet jij vaststellen. Ook de hoeveelheid winst die er te behalen valt met binaire opties wordt door veel beleggers als aantrekkelijk gezien. Realiseer je wel dat vermogen de tijd nodig heeft om te groeien, dus begin rustig aan.

Binaire opties kennen een lage instapdrempel. Sommige brokers geven je al de kans om met 1 euro per keer te beleggen. Op die manier zul je wel heel lang bezig zijn voordat je de kans hebt om vermogen op te bouwen, maar het is een goede manier om een beetje te leren handelen in binaire opties.

Veel brokers bieden de belegger mogelijkheid om zich (deels) tegen verlies in te dekken. Banc de Binary noemt dit bijvoorbeeld een ‘safeguard’. De verliesbescherming maakt het mogelijk om ook bij verlies toch nog geld over te houden.

Binaire opties nadelen

Het nadeel dat beleggers noemen, is het ‘alles-of-niets’ karakter van deze opties. Afgezien van de verliesbescherming, heb je of volledig rendement, of volledig verlies. Je moet dan ook voorzichtig om gaan met je beleggingsbudget om te zorgen dat dit verlies niet te snel oploopt.

Binaire opties ervaringen

Wij horen graag van ervaringen van andere beleggers. Ook hebben wij onze eigen ervaringen met binaire opties en de brokers op deze website beschreven. Lees hier meer over de verschillende binaire opties brokers.

Direct beginnen met binaire opties?

Heb je genoeg over binaire opties gelezen en zin om aan de slag te gaan op de beurs? Lees hieronder welke brokers wij aanraden.

Banc de Binary

Banc de Binary is de grootste aanbieder op de markt en heeft zijn sporen in verschillende facetten van de optiehandel ruimschoots verdiend. Je vindt op de website verschillende handelsplatformen die je helemaal naar je eigen hand kunt zetten. Ook is er een keur aan lesmateriaal om je op weg te helpen. Banc de Binary is leuk voor de beginner, maar is vooral perfect ingericht voor de serieuze binaire opties belegger, dankzij rendementen die kunnen oplopen tot 91%! Lees meer over onze Banc de Binary ervaringen.

Stockpair

Het in Cyprus gevestigde Stockpair is sinds 2010 actief en heeft een solide positie verworven in de markt. Handelen in binaire opties gaat via Stockpair eenvoudig dankzij het gebruikersvriendelijke handelsplatform. Rendementen zijn met ongeveer 85% gemiddeld iets lager dan die van Banc de Binary. Lees meer over onze Stockpair ervaringen.

Meer objectieve informatie over binaire opties is te vinden op