Binaire Opties Portal

Welke automerken overleven dieselgate?

Welke automerken overleven dieselgate?

Dieselgate drukt op reputatie autobranche

Dat dieselgate, zoals het dieselschandaal van Volkswagen en inmiddels ook andere merken in de volksmond genoemd wordt, een grote stempel drukt op autoland, mag inmiddels duidelijk zijn. Volkswagen zag een derde van de waarde van haar aandelen verdampen en inmiddels liggen er meerdere merken met het hoofd op het schavot.

Renault wankelt

Onlangs waren er invallen bij Renault naar aanleiding van twijfels over hoeveel de Captur, Kadjar en Espace uitstoten. Ondanks dat Renault de invallen afdoet als een routinecontrole, werden toch 15.000 auto’s door het Franse merk teruggeroepen. Het merk deed het af als een reparatie wegens problemen met een filter, om vooral elke verdenking naar het rijk der fabelen te sturen. Mocht toch blijken dat hier sprake is van gesjoemel, dan zou het Renault wel eens duur kunnen komen te staan – duurder dan het merk hebben kan.

Ford verdacht

De Ford C-Max is op dit moment eveneens heet nieuws. Het kleine personenbusje zou tot 5 keer de toegestane hoeveelheid stikstofoxide uitstoten. Hoe Ford zich uit deze situatie gaat redden, moet nog blijken.

Mercedes-Benz onder de loep

Van Mercedes-Benz is wel al een reactie binnen. Zowel de C220 BlueTec diesel als de S350 CDI scoren wisselvallig in de verschillende tests. Volgens de Duitsers zouden de buitentemperaturen en verouderde testmethoden hier debet aan zijn. Geloofwaardig? Dat zal blijken.

Opel, Peugeot en BMW

Met min of meer dezelfde reactie als Mercedes-Benz pareerden Opel, Peugeot en BMW de aantijgingen: de testmethoden zijn hopeloos verouderd (en dat zijn ze ook).

Wat nu?

Het credo “waar rook is, is vuur” is toepasselijker dan ooit. Want de rook zit vol stikstofoxide, als we de autoriteiten mogen geloven. In hoeverre kan dit worden toegeschreven aan de tests? En wat betekent het voor de fabrikanten. Beleggers die op zoek zijn naar een interessante mogelijkheid om putopties te verzilveren, doen er goed aan deze merken in de gaten te houden. Hiervoor kun je kijken bij:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating