Binaire Opties Portal

Dieselschandaal bij Renault

Dieselschandaal bij Renault

Ook Renault verdacht van gebruik sjoemelsoftware

Aandelen Renault doken vandaag de diepte in als gevolg van een nieuw dieselschandaal. Ook de Franse autofabrikant wordt verdacht van het gebruik van sjoemelsoftware om zo de uitslagen van emissietests te manipuleren. Op dit moment heeft het Franse bedrijf nog de status van verdachte. Of er werkelijk gefraudeerd is met software, moet nog onderzocht worden.

Invallen

Diverse invallen bij Renault tekenden de afgelopen dagen een nieuw hoofdstuk op van ‘Dieselgate’. Tijdens deze invallen, die op 7 januari plaatsvonden op 4 locaties van het Franse merk in de omgeving van Parijs, werden diverse computers in beslag genomen. Onderzocht moet worden of deze computers bewijs bevatten van het toepassen van sjoemelsoftware in de diesels van Renault.

Aandelen

De aandelen van Renault zakten als gevolg van het nieuwe hoofdstuk in het dieselschandaal naar recorddiepten. Sinds 4 januari 1999 was het aandeel niet zo hard gedaald. Op het intraday dieptepunt was een koersdaling van 23 procent bereikt. Later op de dag herstelde de koers zich weer, om uiteindelijk nog steeds fors lager te blijven met een verlies van 12 procent.

Andere merken

Franse zuster Peugeot voelde de klap van de invallen eveneens, en leverde direct 8,9 procent in. Ook BMW, dat na de eerste berichten van dieselfraude bij Volkswagen ook al een klap kreeg, zag de aandelen na het nieuws van Renault dalen met 4,5 procent. Volkswagen zelf was eveneens aan de beurt en mocht 6,9 procent inleveren.

Reactie

Na de berichten van een nieuw dieselschandaal haastte Renault zich om met een officiële reactie naar buiten te komen. Dat heeft het merk zojuist gedaan. Volgens de Franse autobouwer is het eerder een routinecontrole dan een daadwerkelijke op poten zijnde aanklacht. Een sinds het Volkswagen-schandaal in het leven geroepen Franse technische commissie onderzoekt of het merk ook emissietests heeft gemanipuleerd. Volgens Renault is er geen enkele aanwijzing voor een dieselschandaal bij het merk gevonden.

Handel in binaire opties Renault

Wat gaat de koers van het aandeel Renault de komende tijd doen? Voorspel de koersbeweging en verdien geld met binaire opties. Je handelt binaire opties op aandelen Renault met anyoption.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating