Binaire Opties Portal

Griekenland: waar liggen kansen?

Griekenland: waar liggen kansen?

Grieken officieel in ‘default’

Griekenland heeft vandaag gedaan wat het beloofde te doen. De schuld bij het IMF is niet afgelost en daarmee zijn de Grieken officieel in default vanaf nu. Dit is niet gelijk aan een faillissement, maar vaak wel de voorbode ervan. De rekening loopt hoog op voor het Zuid-Europese land en het IMF gaat waarschijnlijk de geldkraan dichtdraaien. Voor de belegger die in kansen durft te denken, is er echter nog genoeg mogelijk voor Griekenland.

Grieks faillissement ≠ Grexit

Voor de duidelijkheid: het dreigende faillissement van Griekenland betekent nog niet dat het land ook daadwerkelijk de euro verlaat. Toch zal de klap voor de EU behoorlijk zijn. In de afgelopen 5 jaar kregen de Grieken zo’n 240 miljard euro toegestopt door geldschieters. Daarvan is 220 miljard aangekomen. Hiervan is direct en indirect (via aandelen in fondsen) 12 miljard afkomstig uit Nederland. Omgerekend heeft iedere Nederlander Griekenland dus voor meer dan 700 euro geholpen. En dan is Nederland nog een bescheiden deelnemer aan de hulpverlening. Duitsland (57 miljard), Frankrijk (43 miljard) en zelfs Italië en Spanje (respectievelijk 37 en 25 miljard) voelen het nog harder in de portemonnee. Daarnaast hebben de Grieken een nieuw record op hun naam: ze zijn de grootste wanbetaler van het IMF sinds het fonds in 1944 werd opgericht.

ECB en andere banken het schip in

Ook de Europese Centrale Bank heeft een zware dobber aan Griekenland. Als de Zuid-Europeanen hun schuld niet aflossen, heeft de ECB een groot probleem. Daarmee krijgt ook De Nederlandsche Bank een probleem. Om nog maar te zwijgen over landen waar filialen van Griekse banken te vinden zijn, zoals andere landen van de Balkan.

En dan nu het goede nieuws

Putopties zijn in veel gevallen een behoorlijk veilige keus als we kijken naar dit nieuws. Reken maar dat deze klap op de beurzen in Europa te voelen is en ook veel bedrijven die met Griekenland te maken hebben, zullen door het stof gaan. En niet in de laatste plaats zal de euro het zwaar krijgen. Allemaal onderliggende waarden om in de gaten te houden, dus. Wil je direct beginnen met binaire opties handelen? Kijk dan eens bij anyoption.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>