Binaire Opties Portal

Pair Trading

Pair trading

Pair trading is een speciale vorm van optiehandel die door sommige brokers wordt aangeboden. Banc de Binary biedt deze service bijvoorbeeld aan. Op het eerste gezicht vertoont pair trading misschien verscheidene overeenkomsten met binaire opties, maar het is een andere tak van sport. Net als binaire opties, heeft pair trading een schare fans die zweren bij deze vorm van optiehandel. Is het iets voor jou? Ontdek het zelf. Lees hier meer in onze speciale sectie over de wondere wereld van pair trading. We behandelen wat het is, de voor- en nadelen, de ervaringen, hoe je winst maakt met pair trading en welke partijen het aanbieden.

Wat is pair trading?

Pair trading werkt net even anders dan binaire opties. In plaats van dat je, zoals in het geval van de binaire opties, een optie, beurs of valuta kiest en hiervan voorspelt of de koers hiervan gaat stijgen of dalen, kies je bij pair trading aandelen van hetzelfde soort. Een goed voorbeeld is Unilever en Procter & Gamble. Wat je vervolgens doet, is callopties op de laagste (underperformer) nemen en putopties op de hoogste (outperformer). Met andere woorden: je gaat er bij het kopen van je opties vanuit dat de underperformer uiteindelijk weer zal stijgen en de outperformer weer zal dalen, dus dat de markt weer in balans komt. Als je op deze manier in opties handelt, doe je aan pair trading.

Pair trading via Banc de Binary (en overigens ook via Stockpair) verloopt in een iets eenvoudigere vorm. Zoals de broker zelf uitlegt, bestaat deze vorm van optiehandel via Stockpair slechts uit het kiezen van een bedrijvenpaar en vervolgens het selecteren welke van de twee bedrijven het best presteert. Kies je het juiste bedrijf, dan kun je rekenen op een flinke winst.

Pair trading voordelen

Waar pair trading vooral voordelen biedt, is dat de markt niet hoeft te stijgen om er uiteindelijk voor te zorgen dat je winst maakt. Het gaat alleen om het paar dat je gekozen hebt. Zelfs al zou de volledige markt in een recessie raken vlak nadat je je keuze hebt gemaakt, dan nog kan het zijn dat je winst maakt. Alleen de relatieve prestatie van de bedrijven onderling is belangrijk om te bepalen of je uiteindelijk winst of verlies maakt.

Veel beleggers vinden de flexibiliteit van pair trading ook fijn. Je kunt je open en close zelf op ieder moment bepalen. Je pakt je winst of verlies en er komen geen extra kosten bij kijken. Die winst is bovendien afhankelijk van de hoeveelheid risico die je bereid bent te nemen. Als je het aandurft om meer risico te nemen, dan word je beloond met een hogere winst (als je voorspelling uitkomt).

Pair trading nadelen

Ook pair trading kent zo zijn nadelen. Net zoals binaire opties, kun je ook met pair trading geld verliezen. Stel dat de door jou gekozen outperformer toch goed blijft presteren ten opzichte van de door jou gekozen underperformer, dan ben je je inleg kwijt.

Pair trading ervaringen

De ervaringen van beleggers met pair trading lopen uiteen. Sommige beleggers zweren erbij, anderen handelen liever in reguliere binaire opties. De keuze die je maakt is afhankelijk ven een veelheid aan factoren, waaronder je eigen mening. Onze ervaringen met pair trading zijn dat deze vorm van handelen een welkome afwisseling kan zijn op binaire opties.

Winst maken met pair trading

De winst die je met pair trading kunt maken, kan aardig oplopen. De rendementen zijn veelal min of meer gelijk aan de rendementen op high/low binaire opties, afhankelijk van in welke mate je de risico’s indekt. Hoe meer je risico’s verlaagt (bijvoorbeeld door vroeg uitstappen of het inzetten van een zogenoemde safeguard), des te lager je rendement bij winst uiteindelijk zal zijn. Al deze zaken dien je dus uit te zoeken, zodat je precies weet met welk rendement je een pair trade afsluit.

Direct beginnen met pair trading?

Twee grote brokers die pair trading aanbieden, zijn Banc de Binary en Stockpair. Dit zijn beide grote internationale kantoren met een lange staat van dienst. Lees onze reviews goed door voordat je overgaat tot pair trading bij een broker.

Banc de Binary

Banc de Binary is sinds 2009 actief en marktleider als het gaat om binaire opties. Wat vooral opvalt als we kijken naar de diensten die Banc de Binary aanbiedt, is de verschillende handelsplatforms die deze broker aanbiedt. Zo kan de belegger de opties volledig op maat samenstellen, inclusief expiratiemoment. Voor de ervaren belegger is Banc de Binary de beste broker. Lees meer over onze Banc de Binary ervaringen.

Stockpair

Iets jonger en kleiner dan Banc de Binary is Stockpair, een Cypriotische binaire opties broker. Dit bedrijf is opgericht door Nextrade Worldwide Ltd. Een gebruikersvriendelijk platform en verschillende mogelijkheden maken Stockpair een toegankelijke partij voor zowel beginnende als meer geoefende beleggers. Lees meer over onze Stockpair ervaringen.