Binaire Opties Portal

Dieselfraude: Mercedes-Benz en Ford ook verdacht

Dieselfraude: Mercedes-Benz en Ford ook verdacht

Mercedes-Benz, Ford en Renault onder loep autoriteiten

In het schandaal rondom de dieselfraude worden Mercedes-Benz, Ford en Renault nu ook officieel onderzocht. Hoewel het dieselschandaal door Renault werd ontkend en de onderzoeken als routine werden afgedaan, lijken er toch sterke aanwijzingen bij de autoriteiten dat er meer aan de hand is bij deze merken.

Opel Zafira

Naast de betrokkenheid van Mercedes-Benz, Ford en Renault bij de dieselfraude, kwam ook de naam Opel even voorbij. De VRT beweert dat de Opel Zafira, een klein MPV-model, over sjoemelsoftware zou beschikken. Hierop zijn door de autoriteiten nog geen acties ondernomen. Wel liggen voornoemde merken onder vuur.

Renault

Na de inval bij Renault wegens vermoedelijke dieselfraude vorige week, leek het incident over te waaien. Nu blijkt echter dat de Captur Mini-SUV, de Espace MPV en een ander, niet nader genoemd model teveel stikstofoxiden uitstoten. Renault reageerde op deze nieuwe aantijgingen door alsnog een terugroepactie in te lassen voor 15.000 modellen. Het gaat hierbij in ieder geval om de eerdergenoemde Captur en diens grotere broer Kadjar, een onlangs geïntroduceerd model. In totaal worden in Nederland 190 auto’s teruggeroepen. Renault Nederland verklaart dat de stikstofoxidefilters in de modellen problemen op kunnen leveren. Op deze manier omzeilt het merk de aantijgingen van dieselfraude.

Mercedes-Benz en Ford

De dieselfraude zou bij Mercedes-Benz voornamelijk op 1 model worden onderzocht, en wel de meest luxueuze limousine, de S-Klasse. Hiervan zou het dieselmodel, de S350CDI inconsistente waarden scoren bij verschillende tests. Ford mag zich verantwoorden voor de mini-MPV C-Max, die volgens tests tot 5 keer meer uitstoot dan is toegestaan.

Aandelen

Vooralsnog lijken de aandelenkoersen van Mercedes-Benz, Ford en Renault de angst voor dieselfraude niet te reflecteren. Zoals door het Volkswagen-schandaal de aandelen kelderden en er nu, 4 maanden na dato, 1/3 van de waarde van het bedrijf is verdampt, zien we de aandelen nog niet bij de 3 hier genoemde merken dalen. Het onderzoek zal waarschijnlijk eerst moeten uitwijzen welke merken daadwerkelijk beschuldigd zullen worden van dieselfraude. Of zijn beleggers Dieselgate zat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating