Binaire Opties Portal

Maak kennis met de beste aandelen van 2015

Maak kennis met de beste aandelen van 2015

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dit betekent niet alleen dat we weer naar de toekomst gaan kijken, maar ook dat we het ‘oude jaar’ gaan evalueren. Omdat succesvol beleggen draait om het evalueren van het verleden en het kijken naar de toekomst, buigen veel experts zich ieder jaar weer over de evaluatie van het jaar daarvoor. Zo hebben enkele experts onderzocht welke aandelen in het jaar 2015 het beste zijn geweest en deze vijf aandelen worden in dit artikel op een rijtje gezet.

De vijf beste aandelen van 2015

Uit onderzoek van experts is gebleken dat de volgende aandelen de vijf beste aandelen van 2015 zijn geweest:

  • Delta Lloyd: het aandeel van Delta Lloyd had een koers van 5 euro, een dividend van 1,03 euro en een percentage van 20,73 procent.
  • Royal Dutch Shell: het aandeel van Shell had een koers van 19,38 euro, een dividend van 1,88 euro en een percentage van 9,80 procent.
  • Arcelor Mittal: het aandeel van Arcelor Mittal had een koers van 3,42 euro, een dividend van 0,60 euro en een percentage van 5,82 procent.
  • ING: het aandeel van ING had een koers van 11,65 euro, een dividend van 0,60 euro en een percentage van 5,18 procent.
  • NN Group: het aandeel van NN Group had een koers van 31,80 euro, een dividend van 1,49 euro en een percentage van 4,71 procent.

Bij het beoordelen van de aandelen is niet alleen gekeken naar de koers en het dividend, maar ook naar het percentage van de aandelen. Op basis van deze drie componenten zijn de aandelen van Delta Lloyd, Royal Dutch Shell, Arcelor Mittal, ING en NN Group het beste beoordeeld voor het jaar 2015.

De beste aandelen van 2016

Wat de beste aandelen van 2016 zullen worden, is uiteraard nog niet bekend. Of bovenstaande aandelen weer op de lijst gaan staan, is afhankelijk van wat de aandelen dit jaar gaan doen. Je kunt onmogelijk uitstippelen wat bovenstaande aandelen in het nieuwe jaar gaan doen, maar je kunt wel een kleine voorstelling maken van de ontwikkeling van de aandelen. Kijk je naar het verleden van de aandelen en de successen in de jaren 2013, 2012, 2011 en 2010, de toekomstperspectieven van de bedrijven in kwestie en de ontwikkelingen op de markt, dan kun je al wel een beetje voorspellen of bovenstaande aandelen aan het einde van dit jaar weer op de lijst zullen staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating