Binaire Opties Portal

Beloning van bestuurders grote beursgenoteerde bedrijven stijgt flink

Beloning van bestuurders grote beursgenoteerde bedrijven stijgt flink

Vooral bestuurders Wolters Kluwer en Reed Elsevier profiteren

Vorig jaar hebben bestuurders van grote beursgenoteerde bedrijven de beloning over het algemeen sterk zien stijgen.

Er is een analyse gemaakt van de jaarverslagen van 22 van de 25 bedrijven uit de AEX-index van de Amsterdamse aandelenbeurs.Hieruit is naar voren gekomen dat de totale beloning voor alle bestuurders vorig jaar met bijna 37% toe is genomen. De stijging zou met name te maken hebben met de sterke koerswinsten, die plaats hebben gevonden op de beurs. Dit houdt in dat daardoor ook de beloningen in aandelen lucratiever zouden zijn geworden. Het grootste voordeel hebben de bestuursvoorzitters van Reed Elsevier en Wolters Kluwer gekregen. Dan is er nog een grote beloning gevallen bij Shell. Zij verdrievoudigde de beloning van topman Ben van Beurden. Dit zou komen door een pensioenstorting van 18 miljoen euro. Daarnaast is uit het onderzoek ook gebleken dat het basissalaris van bestuurders gemiddeld met 4% omhoog is gegaan. Maar er wordt ook gezegd dat de bonussen met ruim 1/5 toenamen ten opzichte van het jaar 2013. Als de cijfers vergeleken worden met 2013 dan kan er gezegd worden dat bij vijftien bedrijven de beloning voor de baas hoger was dan in 2013. Daarnaast was het bij de andere zeven bedrijven lager uitgevallen.

De toekomst van de beloningen

Ieder jaar kan anders zijn voor deze bestuurders. De ene keer kan het een enorme winst zijn, maar soms hebben zij ook te maken met een verlies. Zij zijn echt afhankelijk van de cijfers van de beurzen en daardoor kunnen er grote meevallers zijn, maar ook grote tegenslagen. Het is en blijft daarom altijd een risico om te beleggen, maar grotere bedrijven nemen dat risico graag zodat zij hier hun voordeel mee kunnen doen. Veel grote bedrijven zijn actief op de beurs en proberen daar ieder jaar weer zoveel mogelijk winst te maken. Dit zorgt voor veel spannende momenten en flinke investeringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>