Binaire Opties Portal

Vliegramp Germanwings drukt op luchtvaartaandelen

Vliegramp Germanwings drukt op luchtvaartaandelen

Verschillende Europese luchtvaartmaatschappijen zien aandelen kelderen

Het nieuws van vandaag dat de Airbus A320 van Germanwings neer is gestort in de Franse Alpen, raakt de nabestaanden van de 150 overleden inzittenden hard. Op de aandelenbeurzen was eenzelfde sentiment te zien voor de luchtvaartaandelen. Vlak na het nieuws doken verschillende aandelen van luchtvaartmaatschappijen en vliegtuigfabrikanten in het rood.

Geen overlevenden

Het verongelukte Airbus A320-toestel met vluchtnummer 4U952 van Germanwings had 150 inzittenden (144 passagiers en 6 bemanningsleden) aan boord, waaronder 67 Duitsers en ten minste 1 Nederlander. Vermoedelijk gaat het om een 20-jarige vrouw uit Deurne, maar dat nieuws is nog niet bevestigd. Ook zouden er tientallen Spanjaarden, 39 Turken en 1 Belg aan boord zitten. Het toestel was met enige vertraging om 10 uur ’s ochtends vanuit Barcelona naar Düsseldorf vertrokken, en verdween 3 kwartier later van de radar. Het toestel is neergekomen bij de plaats Prads-Haute-Bléone. Over de toedracht van het ongeluk is vooralsnog niets bekend.

Lufthansa

De grootste financiële klap was voor Lufthansa, de moedermaatschappij van budget-airliner Germanwings. De 2 procent winst die op het moment van het nieuws op de borden stond, verdween als sneeuw voor de zon en boog om in een verlies van 4,5 procent. Dit verlies herstelde zich later lichtjes, maar niet volledig.

Air France-KLM

Air France-KLM kon na het verschrikkelijke nieuws ook geen positieve koers meer houden. Nadat duidelijk werd dat het toestel was verongelukt, noteerde het aandeel Air France-KLM een min van 2,2 procent.

Airbus

Ook de leverancier van het verongelukte toestel moest het ontgelden. Het Franse Airbus leverde 1,5 procent in. De A320, het type toestel dat verongelukt is, is het populairste model van het merk.

easyJet en Ryanair

Twee andere budgetmaatschappijen moesten eveneens toekijken hoe de aandelen kelderden. easyJet en Ryanair pakten allebei verlies. Voor easyJet daalde de koers 0,9 procent. Ryanair moest meer inleveren: 1,6 procent.

Lees meer over binaire opties Lufthansa en binaire opties Air France-KLM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>