Binaire Opties Portal

ING-top krijgt meer salaris

ING-top krijgt meer salaris

Vaste salaris raad van bestuur omhoog

In de top van de ING worden de salarissen opgeschroefd. De leden van de raad van bestuur krijgen fors meer vast salaris. Doordat de maximale uit te keren bonus is verlaagd naar 20 procent, gingen de vaste salarissen bij ING en NN tot wel 46 procent omhoog.

Geen houtje bijten

Voor de ING-top wordt het niet op een houtje bijten de komende tijd. De leden van de raad van bestuur kregen sinds 2009 geen salarisverhoging, maar dat wordt dit jaar ruimschoots ingehaald. Topman Ralph Hamers, tot nu toe goed voor 1,27 miljoen euro per jaar, ontvangt straks ruim een kwart (28 procent) meer op zijn bankrekening: 1,63 miljoen euro. Ook zijn medebestuurders Patrick Flynn en Wilfried Nagel gaan er bepaald niet op achteruit. Beide hoeven het niet meer te doen met ‘slechts’ 772.000 euro per jaar. Dankzij een loonsverhoging gaan zij nu eveneens ruimschoots over het miljoen, en mogen ze jaarlijks 1,18 miljoen bijschrijven. Let wel: dit is nog exclusief eventuele bonussen die kunnen oplopen tot 20 procent van hun salaris.

NN nog meer vetpot

Bij Nationale-Nederlanden (NN) zijn de relatieve salaristoenames nog groter. Lard Friese, de man aan het roer bij NN, krijgt er maar liefst 39 procent bij en ziet, net als Flynn en Nagel, straks 1,18 miljoen euro op zijn jaaropgave staan, met de mogelijkheid om daar nog 20 procent aan bonussen bovenop te verdienen. Financieel directeur Delfin Rueda gaat er relatief nog meer op vooruit, en krijgt bijna de helft (46 procent) meer salaris. De salarisverhogingen bij NN hangen overigens samen met de beursgang van het bedrijf, waardoor de toplaag meer verantwoordelijkheden krijgt.

Gemiste kans

“Een gemiste kans,” zo noemt vakbond De Unie het. Terwijl de werknemer in steeds meer onzekerheid terechtkomt, krijgt de top alleen maar meer zekerheid. Een verkeerde investering van het geld, vindt voorzitter Reinier Castelein. Ook FNV Finance vindt het gedrag niet van goede smaak getuigen. De graaicultuur lijkt in de top van de bank teruggekeerd. De topmannen en –vrouwen van de bank spreken op hun beurt hun zorgen uit over het vinden van goede bestuurders, doordat het bonusplafond de functies minder aantrekkelijk maakt.

Wat zeggen beleggers?

Wat doet dit nieuws met de beleggers en daardoor met de koers van ING? Speculeer mee en maak winst op jouw voorspelling met binaire opties op banken. Kijk voor deze binaire opties eens bij abcOptions.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>