Binaire Opties Portal

Euro lijdt onder plannen ECB

Euro lijdt onder plannen ECB

ECB verwacht 2 procent inflatie, haalt euro naar beneden

Het nieuwe programma van de Europese Centrale Bank (ECB) zal de inflatie in de eurolanden opkrikken naar 2 procent, zoals de bank als doel heeft gesteld. Dat zegt de president van de ECB Mario Draghi.

Opkopen

Begin deze week begon de ECB met het opkopen van staatobligaties en bedrijfsleningen. Iedere maand zal de bank voor 60 miljard euro aan staatspapieren en kredieten inslaan. Doel is om het programma uiterlijk in september 2016 af te ronden, of eerder als het doel dan al is bereikt.

Inflatie

Al ruim 3 jaar loopt de inflatie in de eurozone niet in de pas met de doelstelling van de ECB. Ook de komende jaren wordt zonder ingrijpen van de bank de 2 procent niet gehaald. Dit jaar voorziet de ECB dat er weinig tot geen inflatie zal optreden. In de 2 jaar daarop is het iets rooskleuriger, namelijk 1,5 procent in 2016 en 1,8 procent in 2017. Het is echter nog steeds niet de gehoopte 2 procent en daarom grijpt de ECB in.

Euro tegenover Dollar

De euro, die al sinds ongeveer een jaar een dalende trend laat zien ten opzichte van de dollar, leverde vandaag opnieuw in. De munt, die onlangs al zijn laagste punt sinds 2003 had bereikt, ging vandaag nog verder de diepte in. Rond half 1 vanmiddag stond de koers van de euro op 1,0570 dollar. Dit historische dieptepunt weerspiegelt het weinige vertrouwen waar ECB-president Mario Draghi op kan rekenen.

Euro tegenover pond en yen

Ook tegenover de pond bereikte de euro een lang niet genoteerd dieptepunt. De lichte koersdaling van 0,5 procent zorgde voor een waarde van 0,70 pond. Deze waarde had de euro voor het laatst in november 2007. Tegenover de Japanse yen was de daling iets minder heftig. Sinds gisteren leverde de Europese munt 2 yen aan waarde in. Voor een euro wordt nu 128 yen betaald.

Speculeren op de koers van de euro?

Je kunt op verschillende wisselkoersen van de euro speculeren, zoals de euro tegenover de dollar (EUR/USD), euro tegenover de Britse pond (EUR/GBP) en euro tegenover Japanse yen (EUR/JPY). Handel binaire opties op deze wisselkoersen en verdien tot 90 procent rendement als je voorspelling uitkomt. Je vindt deze en meer binaire opties bij 10Trade, een vrij nieuwe maar zeer goede broker op de Nederlandse markt. Lees meer over 10Trade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>