Binaire Opties Portal

Koers euro kan nóg lager

Koers euro kan nóg lager

Plannen Draghi halen koers euro verder omlaag

Was de koers van de euro gisteren al op een historisch laag punt, vandaag liet de munt zien dat het nog erger kon. De plannen van president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) trokken de koers van de euro verder omlaag. Sinds 2003 heeft de munt niet zo laag gestaan als vandaag.

1 biljoen

Draghi kondigde vandaag aan vanuit Cyprus, de plek waar de raad van bestuur van de ECB samenkwam om te vergaderen, dat de ECB vanaf 9 maart start met het opkopen van staatsobligaties van landen uit de eurozone. In totaal koopt de ECB voor 60 miljard euro aan deze papieren op. En dat is niet alles. In totaal zal ruim 1 biljoen euro in de economie van de eurozone geïnvesteerd worden.

Minimaal anderhalf jaar

Voor het totale plan van Draghi is zeker anderhalf jaar nodig, of totdat het officiële doel bereikt is van een inflatie van net iets minder dan 2 procent (mocht dat punt eerder bereikt worden). Dit is in lijn met wat Draghi in januari aankondigde. Is het beoogde inflatiecijfer nog niet in zicht in september 2016, dan kan het programma verlengd worden. Momenteel is er sprake van deflatie in de eurozone. De prijzen gingen in februari met 0,3 procent omlaag. De laatste keer dat de inflatie in de eurozone 2 procent bedroeg, was in januari 2013.

Euro neemt nieuwe duikvlucht

Beleggers reageren op het plan van Draghi door hun geld te steken in hardere valuta. Dit betekent, dat de vraag naar euro’s omlaag gaat, terwijl het aanbod stijgt. Hierdoor is een daling in waarde van de euro te zien. Gisteren vertoonde de koers van de euro al 2 onverwachte dalingen en vandaag werd de duikvlucht voortgezet (zie onderstaande grafiek).

koers euro

De koers van de euro zakte vanmiddag om 15.00 uur naar een dieptepunt van 1,1007 dollar, om vervolgens rond de 1,1030 dollar te blijven schommelen. Alleen in september 2003 was de koers van de euro nog lager.

Speculeren op de koers van de euro?

Wat gaat de koers van de euro de komende tijd doen? Handel in binaire opties op de euro (EUR/USD, EUR/GBP en andere wisselkoersen) en verdien tot 90 procent rendement op je inleg als je voorspelling uitkomt. Je kunt in binaire opties op de euro en nog veel meer onderliggende waarde (grondstoffen, aandelen, beurzen) beleggen bij 10Trade.

Over 10Trade

10Trade is een relatief nieuwe speler in de Nederlandse markt. Deze binaire opties broker heeft wereldwijd een flink marktaandeel en ook al een trouwe schare beleggers weten te verzamelen in ons land. Vanaf slechts 200 euro kun je al instappen en krijg je ook nog een mooie bonus! Lees meer over 10Trade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>