Binaire Opties Portal

KLM moet meer vluchten annuleren

KLM moet meer vluchten annuleren

Reiziger tot nu toe zoveel mogelijk gespaard in problemen KLM

De prijs die KLM moet betalen voor de impasse tussen de top en het personeel, wordt steeds hoger. Na eerder te hebben aangekondigd dat de nieuwe route naar het Canadese Edmonton wordt geschrapt tot nader order, zet de maatschappij nu het mes in meer vluchten.

20 procent meer

Nog altijd heeft KLM geen akkoord bereikt met het personeel. Top en medewerkers staan recht tegenover elkaar in cao-onderhandelingen. Volgens het nieuwe cao moet het personeel inleveren, en zal er meer bezuinigd moeten worden. Zo wil KLM deze zomer meer capaciteit leveren, maar geen extra mensen in dienst nemen gezien de huidige financiële malaise bij de maatschappij. In totaal moet het bestaande personeel 20 procent meer werk gedaan krijgen over een periode van 5 jaar. Sinds december is de top hierover met de vakbonden in conclaaf, maar vooralsnog zonder enkel resultaat. Volgens KLM-topman René de Groot voeren de luchtvaartmaatschappij en de vakbonden dagelijks overleg, maar tot nog toe zonder enig resultaat.

Geen extra krachten

Extra personeel, bijvoorbeeld op uitzendbasis, inhuren, ziet De Groot niet zitten. De tijd die de maatschappij in de opleiding van de extra krachten moet steken, weegt niet op tegen de relatief korte tijd dat ze bij KLM in dienst zullen zijn, meent de operationeel directeur.

Schrappen

Momenteel is er alleen gesneden in de dienstregeling van de eerste helft van mei. Is er op 27 maart nog geen akkoord, dan zal ook de dienstregeling in de rest van mei eraan moeten geloven. Tot nog moeten vooral de verbindingen met Rio de Janeiro, Toronto, Nairobi Bangkok en meerdere Chinese bestemmingen eraan geloven. Wat er nog verder geschrapt wordt in de tweede helft van mei, zal pas na de onderhandelingen van 27 maart bekend worden. Op dit moment doet KLM er alles aan om gedupeerde passagiers alsnog op hun bestemming te laten komen, bijvoorbeeld door vluchten om te boeken.

Lees meer over binaire opties Air France-KLM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>