Binaire Opties Portal

Geld investeren

Geld investeren

6 essentiële tips voor geld investeren

Geld investeren is vooral leuk als het je ook daadwerkelijk iets oplevert. En dat is niet altijd het geval. Zo zijn er nog steeds veel beleggers die teveel risico nemen en zo verliezen maken die ze niet hoeven te maken. Neem de onderstaande tips daarom in acht voor verantwoord geld investeren.

1. Verantwoord geld investeren? Dek de risico’s af

Geld investeren is risico nemen. Als er geen risico zou zijn, zou iedereen het doen en miljonair worden. Echter kunnen de risico’s binnen de perken blijven als je het goed aanpakt. Zo raden wij iedereen aan om nooit te beleggen met geld dat voor andere doeleinden bestemd is. Je moet aan het eind van de dag je rekeningen kunnen betalen. Alleen op die manier kun je verantwoord geld investeren.

2. Stel je eigen beleggingsdoelen

Geld investeren kun je om verschillende redenen doen. Misschien wil je er rijk mee worden en hoop je dat via een serie gedurfde beleggingen zo snel mogelijk te bereiken. Anderen kiezen voor een behouden weg en bouwen langzaam vermogen op, bijvoorbeeld voor hun oude dag. Weer een ander zal geld investeren omdat hij het leuk vindt. Ook dat zien we nog steeds vaak. Wat je doel ook is, wees eerlijk tegenover jezelf. Hoe beter je dit doel in kaart brengt, hoe groter de kans dat je daadwerkelijk dat doel bereikt met geld investeren.

3. Weet wat er gebeurt met het geld dat je investeert

Geld investeren, hoe je het ook aanpakt, moet je nooit blindelings doen. Geef nooit je geld aan een ander met de opdracht om er ‘meer van te maken’. Wil je het beleggen in binaire opties? Houd dan elke trade in de gaten en weet wat er gebeurt. Zelfs als je met behulp van een automatische handelsrobot belegt, zorg dan dat je zelf de uiteindelijke trade plaatst. Jij bent degene die over jouw budget moet gaan, dus jij bent degene die het geld moet investeren.

4. Kijk uit voor verborgen kosten die geld investeren minder rendabel maken

Wie met geld investeren begint, heeft vaak in eerste instantie niet door dat de extra kosten flink op het rendement kunnen drukken. Zo worden er nog vaak transactiekosten in rekening gebracht. Per trade is dat misschien een paar procent, maar als je alles tegen elkaar afweegt, gaat je effectieve rendement er behoorlijk van omlaag. Binaire opties brokers hanteren deze transactiekosten en andere verborgen kosten niet, waardoor geld investeren bij deze brokers een stuk transparanter is.

5. Weet waar je je geld investeert

Als je geld wilt investeren in binaire opties, heb je een ruime keuze uit brokers. Hoe clichématig het ook mag klinken: de 1 is de ander niet. Vaak zijn er grote verschillen. Voor beginnende beleggers zijn er enkele brokers die behoorlijk veel tijd en moeite steken in het opleiden van nieuwe beleggers. Een uitblinker op dit gebied is OptionFair. Lees meer over de voordelen van geld investeren bij OptionFair.

6. Wat is je optiestrategie?

Geld investeren moet je niet zomaar doen. Het hebben van een plan of strategie is slim. Wat is jouw strategie? Begin met te lezen over de juiste optiestrategie. Kijk ook bij onze cursus Beleggen voor Beginners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>