Binaire Opties Portal

Olieprijs herstelt pas komend jaar

Olieprijs herstelt pas komend jaar

IAE ziet nog teveel overaanbod olie

Wie dit jaar op een herstel van de olieprijs had gehoopt, kan die hoop beter laten varen. Dat stelt het Internationaal Energie Agentschap (IAE). Het agentschap voorspelt dat pas volgend jaar de ommekeer in de olieprijs plaatsvindt.

‘Volgend jaar stagneert productie’

Het IAE baseert deze voorspelling voor de olieprijs op het overaanbod waarmee de wereld op dit moment kampt. Hierin zal volgend jaar verandering komen als in de Verenigde Staten naar verwachting de productiegroei volledig zal stagneren. Door de lage olieprijs wordt het voor de Amerikaanse bedrijven, die nu nog op volle kracht produceren, niet meer financieel haalbaar om deze productie vol te houden. Daarvoor zijn de opbrengsten die uit de productie van de schalieolie worden gehaald te laag. Ook in Rusland wordt een dalende productie verwacht in het komende jaar.

Geen ingrijpen OPEC

De olieprijs kon flink dalen, omdat de OPEC weigerde in te grijpen. Het oliekartel past in de regel de productie aan om zo de schaarste en daarmee de olieprijs te beïnvloeden. In de afgelopen jaren is in Rusland en de VS, twee concurrenten van de OPEC, de productie alleen maar toegenomen. Toen vorig jaar door deze hoge productie de prijs daalde, wilde Saudi-Arabië vanwege de eigen concurrentiepositie echter niets weten van een productieverlaging. Hierdoor kon de olieprijs blijven dalen.

45 procent

Door deze strategie van Saudi-Arabië is de olieprijs behoorlijk gedaald. Op het hoogtepunt in juni vorig jaar stond een vat olie op 114 dollar per vat. Daar was afgelopen maart, op het dieptepunt van de olieprijs, nog maar 43 dollar en een beetje van over. Momenteel is de prijs enigszins gestabiliseerd, maar nog steeds 45 procent lager dan een jaar geleden. En als we het IAE moeten geloven, zal het nog even duren voordat het echte herstel begint.

Beleggen in binaire opties olie?

De vele speculaties over de olieprijs maken het beleggen in binaire opties olie steeds interessanter. Wil je ook beleggen in deze interessante binaire opties? Kijk dan eens naar de voordelen die je geniet bij de juiste binaire opties broker. Lees eens meer over anyoption.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>