Binaire Opties Portal

Griekse aandelen: beleggen in call- of putopties?

Griekse aandelen: beleggen in call- of putopties?

Griekenland wankelt, call- of putopties beleggen in Griekse aandelen?

Griekse aandelen, call- of putopties beleggen? Een goede vraag om jezelf te stellen nu Griekenland in deze benarde positie zit. Een specifiekere vraag die je jezelf moet stellen om deze vraag te beantwoorden, is: valt Griekenland straks in de afgrond, of is de redding nabij?

Alexis Tsipras, de Griekse premier, heeft met zijn plannen behoorlijk kwaad bloed gezet bij de Europese investeerders die zijn land proberen te redden. Alles wat ook maar enigszins werd geëist (of liever: gevraagd) van de Grieken in ruil voor de riante bedragen aan noodsteun – alleen per Nederlander hebben wij al 700 euro richting Athene gestuurd – leek na de verkiezingsoverwinning van Syriza direct van tafel geveegd. Niet een beste manier om Merkel en consorten te behandelen. Toch lijkt er hoop voor de Grieken en dus voor de Griekse aandelen.

Scenario 1: de redding

Griekse aandelen zouden het nog wel eens kunnen redden als Griekenland uiteindelijk toch gered wordt. Voor de buitenstaander die het verhaal van een afstandje gadeslaat, lijkt het erop dat Tsipras niets kan doen om het te bont te maken. Het referendum was een klap in het gezocht van iedere buiten Griekenland woonachtige Europeaan. Toch was zelfs dat geen reden om een ferme “Nein!” van Merkel, of een daadkrachtige “Non!” van Hollande te ontlokken. Het lijkt erop dat alle stakeholders koste wat kost het noodlijdende land willen helpen. Dus is het scenario dat Griekenland gered wordt, ondanks de rebelse acties van Tsipras, vrij reëel. In dat geval zullen de meeste Griekse aandelen profiteren, en lijkt beleggen in callopties op Griekse aandelen de beste keus.

Scenario 2: Grexit

Er wordt nog volop geschermd met de term ‘Grexit’, en het laatste woord is daar nog niet over gesproken. Een Grexit betekent voor Griekenland de terugkeer van de drachme. Het meest reële scenario is dan, dat de drachme in rap tempo devalueert en de hele economie doet omvallen. Het gevolg: bedrijven zullen bij bosjes de deuren sluiten. In ons artikel over de kansen voor Griekenland van vorige week spraken we ook al onze voorkeur uit voor putopties. Of dat zo blijft, moeten we afwachten. Als de onderhandelingen nu mislopen, zetten wij in ieder geval ons geld in op binaire putopties op Griekse aandelen.

Direct beleggen?

Griekse aandelen of juist heel andere binaire opties beleggen? Dat doe je bij onze beste binaire opties broker van dit moment: anyoption. Lees hier alles over anyoption.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>