Binaire Opties Portal

‘Lage rentes veroorzaken financiële instabiliteit’

‘Lage rentes veroorzaken financiële instabiliteit’

Topmannen financiële instellingen waarschuwen voor de gevaren

Centrale banken over de gehele wereld hanteren momenteel lage rentes. Volgens enkele topmannen in de financiële wereld moeten deze banken echter wel de risico’s hiervan onderkenen. Zo waarschuwen de hooggeplaatste heren voor financiële instabiliteit. Dankzij de lagere rentes zou de kans hierop flink zijn toegenomen.

‘Bubble fear’

De topmannen doen hun uitspraak over de zogeheten ‘bubble fear’ in de Financial Times. Onder hen bevinden zich diverse bestuursvoorzitters van diverse banken als HSBC en UBS, maar ook een directielid van investeringsmaatschappij BlackRock. In een gezamenlijke verklaring hopen zij de centrale banken wakker te schudden.

Strenger toezicht

De lage rente op zich is niet het probleem, zo stellen de topmannen van de diverse financiële instellingen. Een lage rente kan een goede stimulans zijn voor de economie, doordat onder andere financieringen aantrekkelijker worden. Waar het de heren vooral aan schort, is voldoende toezicht. Als er een duidelijker kader met degelijk toezicht zou zijn, kunnen de risico’s beter binnen de perken gehouden worden.

Niet-officiële instellingen

Vooral de niet-officiële instellingen, waar ook de hedgefondsen onder vallen, moeten strenger in de gaten worden gehouden door de toezichthouders. De topmannen vrezen dat een deel van de klanten zijn toevlucht zoekt in deze instellingen, omdat zij aan minder strenge wetten en regels gebonden zijn dan andere instellingen als banken en verzekeraars. Daarom moet ook deze ‘schaduwkant’ van de markt, zoals de topmannen dit noemen, beter gereguleerd en strenger bewaakt worden.

Hypotheken

Er moet volgens de topmannen iets gedaan worden aan de huidige manier waarop hypotheken verstrekt kunnen worden. In het huidige model is het risico op overwaardering van vastgoed dermate hoog, dat strenger toezicht en beter gereguleerde procedures moeten worden ingesteld. Zo niet, dan zou de huizenmarkt bij gelijkblijvende rente in gevaar kunnen komen.

Lage rente en beleggen

Een lage rente is vaak een goede stimulans bij een lage economische groei. Hierdoor wordt investeren interessanter en is er meer bedrijvigheid op de aandelenmarkt. Profiteer hiervan met binaire opties! Zoek de voor jouw financiën en doelen beste binaire opties broker en begin vandaag nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>