Binaire Opties Portal

Waarom de euro blijft dalen

Waarom de euro blijft dalen

Redenen waarom de euro daalt

De euro wankelt, de dollar is sterk. Analisten houden zich dan ook meer dan ooit bezig met de vraag welke kant het op zou gaan. Gisteren lazen we hoe de euro verder wegzakt ten opzichte van de dollar, en hoe analisten verwachten dat dit zal doorgaan tot beide munten evenveel waard zijn. Is dit het enige scenario, of zijn er nog andere mogelijkheden?

In maart al voorspeld

In maart, toen de euro nog dieper was gezakt dan gisteren, begonnen analisten ook al de vraag te stellen waar het einde van deze verliesreeks zou zijn. Ook destijds werd verwacht dat de waarde van de euro gelijk zou komen aan die van de dollar. Nu is dat scenario wederom denkbaar, zeker met de verwachting die de Fed heeft uitgesproken. Die verwacht dat de renteverhoging die beleggers al maanden bezighoudt nu echt zeer binnenkort aanstaande is.

1. Griekenland helpt niet mee

Ondertussen blijven we kampen met Grieken die maar niet over de brug komen met goede voorwaarden om eindelijk de schuldproblematiek aan te pakken. Als op 5 juni de schuld aan het IMF niet wordt voldaan, zal Griekenland in een default terechtkomen en uiteindelijk failliet gaan. Veel betrokkenen zijn oprecht bang dat dit scenario steeds reëler wordt. Hiermee is een ‘Grexit’ nog steeds geen realiteit, maar krijgt de eurozone een flinke klap.

2. ‘Brexit’ op handen

En wat gaat Cameron doen? Of liever: wat gaat zijn volk uiteindelijk beslissen? De Britten mogen straks in een referendum bepalen of ze lid blijven van de EU. Mochten de Britten stemmen op een ‘Brexit’ (ja, ook zij hebben hun eigen exitnaam gekregen), dan zouden de gevolgen voor de euro groot kunnen zijn – ondanks dat Groot-Brittannië de munt niet voert.

3. ECB blijft opkopen

Ondertussen loopt het opkoopprogramma van de ECB gestaag door, en wordt er aan alle kanten staatspapier ingekocht. Dit programma, waarvan het effect nooit bewezen is, kan niet overal op steun rekenen. Kredietbeoordelaar Moody’s verwacht bijvoorbeeld dat de groei, kredietverlening en inflatie (en vooral dat laatste punt is het doel van het opkoopprogramma) er weinig baat bij zullen hebben. Ondertussen drukt ook dit programma op de euro.

Beleggen in binaire opties EUR/USD

Wat denk jij dat de euro ten opzichte van de dollar blijft doen? Beleg in binaire opties op de EUR/USD wisselkoers en maak ruim 80 procent winst bij de juiste voorspelling. Je kunt deze binaire opties onder andere beleggen bij Optie24.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>