Binaire Opties Portal

AEX-index diep in het rood

AEX-index diep in het rood

Alle Europese beurzen sluiten in de min

29 april 2015 gaat de boeken in als een slechte dag voor de beurshandel. Alle Europese beurzen doken flink in de min. Zo ook de AEX-index.

Net als gisteren werden er flinke verliezen geboekt op de beurzen. Beleggers bleven afwachtend kijken naar het plan van de Federal Reserve (Fed) ten aanzien van de rente. Later op de dag kwam daar nog slecht nieuws over de economie van de VS overheen. Dit zorgde niet alleen bij de AEX-index, maar ook bij de andere Europese graadmeters voor flinke dalingen van de koersen.

AEX-index

Alle hoofdfondsen in de AEX-index leverden vandaag in. Geen enkel aandeel wist een winst te behalen. Vooral Altice, Ahold en ArcelorMittal moesten toekijken hoe de koersen diep in het rood doken. Aan het eind van de dag hadden deze 3 fondsen respectievelijk 5,58 procent, 5,24 procent en 4,31 procent verloren. De minste schade werd geleden door TNT Express, DSM en NN. Als enige 3 wisten deze fondsen de schade te beperken tot minder dan een procent: respectievelijk 0,42 procent, 0,70 procent en 0,86 procent verloren deze bedrijven. De AEX-index zelf stond aan het eind van de dag 2,47 procent in de min en was daarmee niet de grootste verliezer in Europa en zelfs niet van Amsterdam. De Midkap daalde namelijk 2,54 procent.

Andere Europese beurzen

De AEX-index stak nog positief af bij enkele Europese evenknieën. Zo wist de Belgische Bel 20 het verlies niet onder de 2,60 procent te houden. De Franse Cac 40 deed het maar een fractie beter, met een verlies van 2,59 procent. De Dax 30 in Frankfurt deed het aanzienlijk beter, maar moest net als de andere graadmeters in de min eindigen, en kwam 1,89 procent lager uit. De FTSE 100 wist in dit rijtje de minst slechte resultaten te boeken, en kwam uit op een negatief verschil van 1,20 procent.

Lees meer over binaire opties AEX.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>