Binaire Opties Portal

Base van KPN verkocht

Base van KPN verkocht

Belgische Telenet neemt Base over van KPN

Vandaag werd bekend dat KPN de Belgische dochter Base heeft verkocht aan het eveneens Belgische Telenet. Hiermee is de laatste buitenlandse activiteit van KPN van de hand gedaan. Telenet heeft het bedrijf overgenomen voor 1,325 miljard euro.

Ook in 2012

KPN wilde Base al enige tijd van de hand doen. Zo stond de dochteronderneming in 2012 al in de etalage. Toen was er echter geen geïnteresseerde die een toereikend bod uitbracht. In de afgelopen 3 jaar is de situatie op het gebied van fusies en overnames erop vooruitgegaan. Vooral in de telecomsector is deze vooruitgang te merken. Dit bleek ook wel uit de belangstelling die getoond werd voor Base. Uiteindelijk wist Telenet, dochter van Liberty Global, KPN te overtuigen. Liberty Global is tevens eigenaar van Nederlands kabelbedrijf Ziggo.

Mobistar onderuit

Hoewel Telenet 1,325 miljard euro moet ophoesten, zal het vooral Mobistar zijn dat de overname in de portemonnee gaat voelen. Telenet huurt momenteel nog zendmasten van Mobistar, omdat het geen eigen masten heeft. Nu het Base van KPN heeft overgenomen, heeft Telenet de masten ineens wel in huis. Beleggers voelden de bui al hangen, en keerden massaal het aandeel van Mobistar de rug toe. Dat kelderde flink. Topman Jean Marc Harion van Mobistar liet het er niet bij zitten, en vraagt nu de toezichthouders de deal te onderzoeken. Minister van Telecom Alexander de Croo steunt Harion in zijn vraag.

KPN in de lift

De transactie zal de aandeelhouders van KPN goed gaan doen, al is nog niet duidelijk hoe. In ieder geval werd het aandeel KPN na het nieuws over Base een stuk interessanter, en steeg het 3.12 procent. Een welkome winst voor de aandeelhouders, die lange tijd weinig konden profiteren van hun belang in KPN. Dat belang slonk bovendien door nieuwe aandelenuitgiftes. Overigens is de deal nog niet helemaal rond, want de mededingingsautoriteit moet nog een akkoord geven. Uiteraard zegt KPN het grootste vertrouwen te hebben in het verkrijgen van deze toestemming.

Lees meer nieuws en opties advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>