Binaire opties Nederland

Les 3: In The Money, At The Money, Out of The Money

Je hebt inmiddels geleerd hoe het handelsplatform en het handelen in elkaar steken. In de derde les van de cursus beleggen voor beginners duiken we in de terminologie van winst en verlies. Drie termen moet je goed van elkaar kunnen onderscheiden als belegger: In The Money, At The Money en Out of The Money. Hoewel de termen bijna hetzelfde klinken, kunnen ze niet verder uit elkaar liggen in het effect dat ze sorteren.

In The Money

Als belegger zie je de term In The Money (ITM) het liefst. In The Money wil namelijk zeggen dat je een succesvolle trade hebt afgesloten. Met andere woorden: je had het bij het juiste eind, dus de optie heeft precies datgene gedaan wat jij had voorspeld. In zo’n geval is je optie In The Money en heb je winst gemaakt. Om de term in een voorbeeld te gebruiken: je sluit om 15.30 uur een calloptie af op de Dow Jones bij een koers van 16150.20. Je expiratiemoment is 15.50 uur. Om 15.50 uur precies staat de koers op 16165.34 (hoger dus). Op dat moment is je optie In The Money.

Uitbetaling bij In the Money

Het bedrag dat je kunt verwachten als je optie In The Money is, hangt volledig af van je inleg en het rendement. Je inleg heb je zelf van tevoren bepaald en kan tussen de 1 en de duizenden euro’s liggen. Het rendement is afhankelijk van drie factoren: het type optie, de onderliggende waarde en de binaire opties broker. Daarnaast kan het nog zijn dat je verliesbescherming hebt afgesloten, waardoor je rendement ook iets afneemt. In de praktijk kan je rendement ergens tussen de 60 (inclusief verliesbescherming) en ver over de 100 procent liggen.

At The Money

At The Money (ATM) is een minder graag geziene term, maar kan over het algemeen weinig kwaad. We zien deze term vooral nog wel eens voorkomen bij High/Low binaire opties. In dat geval betekent het dat een optie op exact dezelfde waarde eindigt als waarop hij was afgesloten. Er is dus geen sprake van verlies, maar ook niet van winst. Dus bijvoorbeeld: je sluit om 15.30 uur een calloptie af op de Dow Jones bij een koers van 16150.20. Je expiratiemoment is 15.50 uur. Om 15.50 uur precies staat de koers, na enkele schommelingen, weer op exact 16150.20 (gelijk dus). Op dat moment is je optie At The Money.

Uitbetaling bij At the Money

Als een optie At The Money is, betalen brokers over het algemeen je inleg terug. Je verliest dus niets. Winst maken, is er echter ook niet bij. Het enige dat je bent verloren als je optie At The Money is, is wat tijd. Je zult namelijk weer opnieuw moeten beginnen.

Out of the Money

Tot slot is er de term Out of The Money (OTM). Onder beleggers is dit de minst geliefde van de drie termen. Out of The Money betekent namelijk dat je hebt verloren. Je koersvoorspelling kwam niet uit. Laten we het eerste voorbeeld weer pakken, maar nu met putopties. Dus: je sluit om 15.30 uur een putoptie af op de Dow Jones bij een koers van 16150.20. Je expiratiemoment is 15.50 uur. Om 15.50 uur precies staat de koers op 16165.34 (hoger dus). Op dat moment is je optie Out of The Money.

Uitbetaling bij Out of The Money

Bij Out of The Money ben je over het algemeen je inleg kwijt. Er zijn echter brokers die hier iets op gevonden hebben. Door verliesbescherming aan te kopen, krijg je een deel van je inleg (bijvoorbeeld 15 procent) terug. Zo eindig je ook bij een trade die Out of The Money is niet met lege handen.

Zelf proberen?

Wil je zelf proberen om In The Money te raken met je opties? Sluit je account af bij Banc de Binary. Deze binaire opties broker is verreweg de populairste aanbieder van binaire opties. Dankzij de real-time koers is handelen veilig en accuraat. Lees hier meer over onze Banc de Binary ervaringen of maak direct een account aan.

Direct aanmelden bij Banc de Binary >>

Andere lessen beleggen voor beginners

Optie24 Oefenaccount

Weet je nog niet zeker of je de termen In The Money, At The Money en Out of The Money helemaal snapt? Maak dan eerst een oefenaccount aan bij Optie24! Je handelt met virtueel geld, dus je hoeft je geen zorgen te maken over verlies. Beter kan niet!

Maak nu een oefenaccount aan op Optie24 >>