Binaire Opties Portal

GM weet criticaster uit bestuur te weren

GM weet criticaster uit bestuur te weren

Fabrikant komt belegger deels tegemoet

De Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) heeft diep in de buidel moeten tasten om een kritische belegger uit het bestuur te houden. De investeerder, die enkele veranderingen wilde voorstellen, ziet nu va de bestuurszetel af.

Om te zorgen dat activistische belegger en expert op het gebied van herstructureringen Harry J. Wilson (foto) niet in het bestuur van de autofabrikant terechtkomt, heeft GM een flinke uitgave moeten doen. In de periode van nu tot eind 2016 zal het bedrijf voor een totaalbedrag van 5 miljard dollar (omgerekend 4,6 miljard euro) aan eigen aandelen gaan inkopen. Dit liet de autobouwer vandaag weten.

Vorige maand ging de schrik door General Motors, toen Wilson liet weten uit te zijn op een plaats in het bestuur van GM. Hij kondigde officieel aan zich kandidaat wilde stellen voor de rol in het bedrijf. De financiële cijfers en ook de koers van de aandelen waren voor hem reden om zich te mengen in het dagelijkse management van het bedrijf. Zijn plan was onder andere om een grootscheepse aandeleninkoop te houden. Aandeelhouders profiteren vaak van zo’n inkoop, omdat er op die manier minder aandelen zijn om het dividend onder te verdelen.

GM woog de voor- en nadelen tegen elkaar af, en besloot daarop om zelf een inkoop van aandelen te gaan houden. Wilson werd gesteund door investeerders die in totaal 2 procent van het bedrijf in handen hebben. Hij ziet na de beslissing van GM af van de kandidaatstelling voor de plek in het bestuur. Hiermee komt een einde aan een inmiddels twee maanden durende discussie. Zijn voorstel was overigens dat GM niet 5 miljard, maar 8 miljard dollar aan eigen aandelen zou inkopen.

Warren Buffett, met Berkshire Hathaway voor 2.6 procent aandeelhouder van GM, voelt niet direct iets voor de buyback van de fabrikant. Volgens hem heeft het versterken van het merk General Motors een grotere prioriteit.

Geïnteresseerd in binaire opties op automerken? Lees hier meer over binaire opties General Motors.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>