Binaire Opties Portal

Kleine omzetdaling voor Farmaceut Eli Lilly

Kleine omzetdaling voor Farmaceut Eli Lilly

Verschillende factoren drukken op resultaat Amerikaanse farmaceut

Medicijnfabrikant Eli Lilly heeft de omzet in het eerste kwartaal licht zien dalen ten opzichte van een jaar eerder. De farmaceut zag om verschillende redenen minder geld binnenkomen. Voor België werd daar nog het slechte nieuws aan toegevoegd, dat een aanzienlijk deel van de werknemers zijn baan zal verliezen.

Namaakmedicijnen

Eli Lilly, onder andere bekend van het medicijn , zag de verkopen dalen voor veel belangrijke medicijnen. Een belangrijke reden hiervoor was, dat de patentbescherming op enkele middelen verlopen was. Zo verliep op 2 belangrijke medicijnen de patentbescherming in de VS: Cymbalta, een middel tegen depressiviteit, en Evista, een osteoporosemedicijn. Hierdoor kregen fabrikanten van namaakmedicijnen de vrijheid om een concurrerend middel tegen een lagere prijs op de markt aan te bieden.

Wisselkoersen

Ook drukten de negatieve effecten van de wisselkoersen op het resultaat van de fabrikant. Net als vele andere bedrijven, had Eli Lilly in het voorgaande kwartaal last van de sterke dollar.

Goed nieuws

Niet al het nieuws uit de cijfers van het afgelopen kwartaal was negatief. Zo wist de farmaceut flink terrein te winnen met nieuwe medicijnen. Cyamza, een nieuw medicijn tegen kanker, boekte goede resultaten in het afgelopen kwartaal. Daarnaast kon Eli Lilly de prijzen van bepaalde medicijnen in de VS opschroeven.

Belgische banen op de tocht

Tegelijkertijd met dit nieuws, maakte Eli Lilly vandaag bekend dat het in België 68 van de 204 banen gaat schrappen. Dat betekent dat het personeelsbestand krimpt met precies een derde. In Brussel raken 45 werknemers hun baan kwijt, in Antwerpen zijn dat er 23. De inkrimping is onderdeel van een verschuiving van de wereldwijde strategie van de farmaceut. Volgens het bedrijf zijn deze veranderingen nodig om de uitdagingen waar Eli Lilly op dit moment mee geconfronteerd wordt het hoofd te bieden. Of ook in andere landen banen geschrapt worden bij vestigingen van Eli Lilly, is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>