Binaire Opties Portal

Omzet Hema krimpt opnieuw

Omzet Hema krimpt opnieuw

Marktomstandigheden zetten druk op omzet Hema

Vandaag maakte warenhuisketen Hema de omzet voor de laatste 2 maanden van 2014 bekend. De cijfers vielen opnieuw tegen. Eind vorig jaar kwam er 3,6 procent minder binnen op de rekening van Hema.

Franchisers presteerden het slechtst

De eigen winkels van Hema in Nederland presteerde het best (of het minst slecht), en leverden ‘slechts’ 3,4 procent van hun omzet in. Slechter ging het met de winkels van de keten in België en Luxemburg. Daar werd een krimp van de inkomsten met 4,5 procent gemeten. De franchisenemers presteerden echter het minst goed. Die zagen hun omzet dalen met 4,7 procent. Begin vorige maand liet de winkelketen al weten dat het nettoverlies van de totale activiteiten in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar flink was opgelopen. Met 14,8 miljoen euro was dit nettoverlies verdrievoudigd.

Verschillende oorzaken

Hema wijt de slechte cijfers aan verschillende oorzaken. Al geruime tijd ziet het concern de bestedingen van consumenten bijvoorbeeld teruglopen. Het verlies heeft echter een andere oorzaak, zo stelt Hema. Dit negatieve getal is het gevolg van de vernieuwingen die zijn doorgevoerd in 529 winkels verspreid door het land. Daarnaast moesten er eenmalig kosten worden gemaakt vanwege een reorganisatie op het hoofdkantoor van Hema. Deze reorganisatie kostte 65 werknemers hun baan bij de warenhuisketen.

Marktomstandigheden

Een andere oorzaak voor de tegenvallende inkomsten zijn de veranderde marktomstandigheden. De concurrentie neemt hand over hand toe. Zo neemt het aantal prijsvechters als Action toe in de markt. Daarnaast gaan supermarkten als Albert Heijn steeds meer huishoudelijke artikelen verkopen, waardoor ze eveneens in het vaarwater van Hema terechtkomen. Ondanks deze verschuiving wordt Hema echter nog steeds door consumenten ervaren als het meest onmisbare merk.

Hema noemt verschillende plannen om de keten sterker terug op de kaart te zetten. Meer nadruk op impulsaankopen, een sneller wisselend assortiment en de eerdergenoemde vernieuwing van winkels zijn hier enkele voorbeelden van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>