Binaire Opties Portal

Pfizer boekt winst

Pfizer boekt winst

Vooruitblik Pfizer minder positief

Farmaceutische producent Pfizer heeft vandaag de cijfers over het derde kwartaal, dat voor de farmaceut eindigde op 31 december 2014, bekendgemaakt. De producent kan met een goed gevoel terugblikken, maar kijkt ondertussen met minder positieve blik vooruit.

Het in New York gevestigde Pfizer, de grootste producent van medicijnen van de V.S., zag de inkomsten met 16 procent stijgen in het derde kwartaal. Over de gehele 9 maanden die eind december afliepen, noteerde het bedrijf een stijging van 14 procent. De maker van potentieverhogende middelen, maar ook medicijnen als voor stoppende rokers en tegen allerhande infecties, wist in het derde kwartaal 1,23 miljard dollar binnen te halen (omgerekend 1,08 miljard euro). Dit ondanks een 3 procent daling in de verkopen.

Over heel 2014 haalde de medicijnfabrikant overigens minder geld binnen. De omzet over het gehele jaar bedroeg 49,6 miljard dollar, wat 4 procent minder is dan in 2013. De nettowinst was fors lager, en kwam met 9,1 miljard dollar op 58 procent minder uit.

Toch was er voor Pfizer ook minder goed nieuws, en dat is de donkere wolk die boven 2015 hangt voor de fabrikant. Deze donkere wolk wordt gevormd door een ongekend sterke dollar. De sterke munt drukt zijn stempel op het bedrijf – in negatieve zin. Maar dat is niet het enige probleem waar de medicijnproducent mee te maken heeft. Een flink deel van de omzet wordt weggekaapt door producenten van nepmedicijnen waarvan de patentbescherming is verlopen. Onder de namaakmedicijnen die in omloop zijn en daardoor de omzet van Pfizer tergen, zitten het cholesterolremmende middel Lipitor en de ontstekingsremmende pijnstiller Celebrex.

aandeel pfizer

De koers van Pfizer daalde vandaag licht. Na een korte opleving ging het aandeel met af en toe een kortstondige opleving uiteindelijk naar een waarde van 34,580 dollar, een daling van 0,17 procent (zie grafiek). Nog steeds is het een comfortabele stijging ten opzichte van een week geleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>