Binaire Opties Portal

Recordjaar voor Boeing

Recordjaar voor Boeing

Productie, winst en omzet breken records

Voor Boeing was 2014 een goed jaar. De vliegtuigfabrikant wist op bijna alle fronten records te vestigen. Naast de productie, waren de omzet en de winst met grote sprongen vooruitgegaan. In 2014 was er dan ook een flinke groei voor Boeing.

Boeing noteerde in 2014 een 5 porcent hogere totale opbrengst. Dat betekent een omzet van maar liefst 90,8 miljard dollar. Omgerekend komt dat neer op 79,9 miljard euro. Daarvan bleef 5,4 miljard dollar aan de strijkstok hangen, wat een groei van de winst ten opzichte van 2013 van bijna 20 procent betekent.

Vooral de toename van de vraag naar commerciële vliegtuigen heeft de fabrikant geen windeieren gelegd. De afzet van commerciële toestellen kwam neer op 723, een absoluut record voor Boeing. De omzet uit de commerciële sector bedroeg bijna 60 miljard dollar, wat 13 procent meer is dan in 2013.

Niet alle sectoren van Boeing draaiden hun beste jaar. De tak van de defensie bleef zelfs iets achter ten opzichte van vorig jaar. Daar werd een omzet gedraaid van 7 procent minder. Dit was het gevolg van een afnemende vraag naar militaire vliegtuigen, zoals de F-15-straaljagers en C-17-transportvliegtuigen.

Ook komend jaar verwacht Boeing een toename in de omzet en afzet. Minstens 750 commerciële vliegtuigen wil de fabrikant dit jaar afleveren. Met openstaande orders voor zo’n 5.800 toestellen, die in totaal 440 miljard dollar opbrengst moeten genereren, lijkt dit een haalbaar scenario. Voor de omzet wordt een groei van 4 tot 6 procent beoogd. Dat komt neer op een omzet die tussen de 94,5 en 96,5 miljard uitkomt. De winst zal naar verwachting eveneens toenemen.

Eerder deze maand bleek al, dat concurrent Airbus meer orders wist binnen te halen dan Boeing. Dit zou blijken uit de jaarcijfers. Daarentegen was de productie over afgelopen jaar ruim lager dan bij Boeing. De concurrent zette 629 toestellen af.

Binaire opties Boeing handelen?

Voorspel wat de aandelenkoers van Boeing de komende tijd gaat doen en verdien aan je voorspelling. Sluit binaire opties op Boeing af. Dit kan bij binaire opties broker abcOptions. Bij deze broker kun je al vanaf 200 euro instappen en met iDEAL op je account storten. Bovendien krijg je een mooie bonus op je eerste storting! Lees meer over abcOptions.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>