Binaire Opties Portal

Warenhuis V&D officieel failliet verklaard

Warenhuis V&D officieel failliet verklaard

Een tijdje geleden vroeg warenhuis V&D al uitstel van betaling aan en op dit moment speculeerden veel experts al over een mogelijk faillissement. Dat uitstel van betaling vaak tot een faillissement leidt, wordt ook weer bewezen door V&D. Een week na de uitstel van betaling voor het warenhuis, is V&D namelijk failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam. Leveranciers ontvangen nog steeds een gedeeltelijke vergoeding voor producten waar zij eigenaar van zijn, maar het bedrijf is wel officieel failliet.

De verklaring van V&D

V&D maakt het faillissement van het bedrijf zelf ook bekend in een persverklaring. Veel mensen zien het faillissement van V&D als het einde van V&D en La Place, maar de directie van het warenhuis ziet dit zelf niet zo. Zo geeft het bedrijf in de persverklaring aan dat het faillissement niet het einde hoeft te zijn, maar dat dit ook mogelijkheden met zich meebrengt voor een eventuele doorstart. Of er ook echt een doorstart zal plaatsvinden, is nog onbekend. De curatoren van het bedrijf verwachten in januari meer duidelijkheid te hebben over de eventuele doorstart van het warenhuis. Hierbij wordt momenteel gemikt op een nieuw leven voor alle warenhuizen en restaurants van het concern, maar het is niet duidelijk of dit ook echt mogelijk is. De woordvoerder van V&D benadrukte dat er veel belangstelling is voor het bedrijf, zowel in het binnen- als buitenland.

Winkels nog steeds open

Om een mogelijke doorstart mogelijk te maken en zo succesvol mogelijk in te steken, is het belangrijk dat de winkels en de restaurants van V&D zo lang mogelijk open blijven. Op dit moment zijn alle V&D filialen en alle La Place restaurants in het land dan ook nog gewoon open, maar het is niet duidelijk hoe lang dit nog mogelijk is. Wel gaf de woordvoerder van V&D aan dat de winkels nog voldoende bevoorraad zijn om enkele weken open te kunnen blijven. Er wordt zelfs gesproken over een termijn van twee maanden.

Personeel V&D verliest baan

Formeel verliezen alle medewerkers van V&D en La Place hun baan. De medewerkers hebben hun loon van de maand december al ontvangen en het loon van de komende zes weken zal betaald worden door het UWV. Hoeveel mensen in dienst kunnen blijven na een mogelijke doorstart, is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating